Newcastle tiedotti verkkosivuillaan, että Jack Colback joutuu huilaamaan kuutisen viikkoa polvivamman takia. Tiedotteen mukaan vamma ei ole niin paha, kuin aluksi pelättiin.

Colback loukkaantui viime viikonloppuna Sunderlandia vastaan pelatussa Tyne-Wear derbyssa. Colbackin korvasi tuolloin Vurnon Anita.

Colback on Sunderlandin kasvatti, joka siirtyi paikalliskilpailijan riveihin kesällä 2014. Pelaajan merkityksestä kertoo se, että reilun vuoden aikana 26-vuotias keskikenttäpelaaja on saanut vyölleen 48 ottelua Newcastlessa. Tällä kaudella pelejä on kertynyt 10 – yhdeksän Valioliigassa ja yksi Liigacupissa.

Toimittajan sana

Colback on erittäin tärkeä pala Newcastlen keskikenttää. Ei mitään erityistä loistoa, mutta tasaisen varmaa työntekoa. Jos jämäminuutteja pelanneita ei lasketa, Colbackin syöttöjen onnistumisprosentti (87,3) on Newcastlen pelaajista paras tämän kauden Valioliigassa. Syöttötyöskentelyn lisäksi Colback hoitaa puolustusvelvoitteensa, mistä kertoo esimerkiksi syötönkatkojen korkea määrä (23). Tässä tilastossa Colback on Newcastlen sisäisessä tilastossa toisena. Puhutaan siis pelaajasta, jota on melko vaikeaa korvata.