Manchester United ei ole tehnyt maalia pelatuissa otteluissa viimeiseen viiteen tuntiin. Joukkue on taapertanut kolme 0-0-tasapeliä putkeen, viimeksi näin tapahtui vuonna 2005.

– Se (maalittomuus) on iso huolenaihe, mutta niin sanoin jo Middlesbrough-pelin jälkeen. Siinä pelissä loimme paljon maalintekopaikkoja, mutta emme onnistuneet viimeistelyssä. (Eilen) emme luoneet niin useita paikkoja, joten se on vaikeampaa. Kun et pidä palloa, et voi luoda maalintekopaikkoja, Louis Van Gaal totesi eilisen Crystal Palace -ottelun jälkeen.

Seuran kannattajien keskuudessa ärtymys Van Gaalin hidasta, tylsää ja pallonhallintaa ilman päämäärää kuvattua pelitapaa kohtaan kasvaa koko ajan. Unitedin kannattajien tuottamat fanzinet United We Stand ja Red News pursuavat kriittisistä kirjoituksista ilottomasta filosofiasta.

– Me olemme Man United, me haluamme hyökätä, fanien laulama viesti Crystal Palace -pelissä oli selvä.

Hollantilaismanageri ymmärtää tilanteen olevan hankala mutta sanoo, että joukkueen on puolustettava, kun se joutuu paineen alle.

– Mielestäni oikeus puolustaa on aina läsnä, ja tämä peli oli ensimmäisiä kertoja – Arsenal-ottelun lisäksi tietysti – kun emme olleet parempi joukkue vieraspelissämme. Todella hyvä, että he (kannattajat) ovat nähneet sen. He voivat laulaa niin, mutta seuraavassa pelissä he saavat ehkä laulaa toiseen tapaan.

Lähde: BBC

Toimittajan sana

– Se on joukkue, jota vastaan en haluaisi pelata, koska he ovat tiukasti organisoituneita. Mutta näyttää siltä, että hän (Van Gaal) ei halua pelaajiensa ohittavan vastustajia kentällä ja se ei ole luultavasti joukkue, jossa olisin nauttinut pelaamisesta, laukoi Manchester Unitedin legenda Paul Scholes BBC:n radio-ohjelmassa.

Scholes syytti Unitedia viikolla riskien ottamisen ja luovuuden puutteesta. Eikä Scholes ole kritisoijana todellakaan yksin. Aiemmin entisistä Man Unitedin pelaajista muun muassa Rio Ferdinand, Michael Owen ja Owen Hagreaves ovat osoittaneet syyttävät sormensa kohti Red Devilsin pelitapaa.

Tällä kaudella Unitedin otteita on leimannut viime kaudelta tuttu epätasaisuus. Joukkue pystyy viihdyttäviin esityksiin, kuten se osoitti vieraspelissä Evertonia vastaan muutama viikko sitten, mutta liian usein Van Gaalia suojatteja syytetään liiallisesta pallon siirtelystä poikittain.

Kritiikki lisääntyy ja ”hyökkää hyökkää hyökkää” -huudot katsomossa lisääntyvät. Van Gaalin olisi aika päästää luovia pelaajiaan irti kahleistaan.