Valioliiga-kauden suurin alisuorittaja on ollut toistaiseksi José Mourinhon valmentama Chelsea. Lontoolaisseura on valahtanut sarjataulukossa sijalle 15. Putoamisviivaan on matkaa ainoastaan neljä pistettä.

Chelsean säännöllisistä avauskokoonpanon pelaajista lähes jokainen on pelannut alle odotusten kuluvalla kaudella. Kattavaa tilastointia eri jalkapallosarjoista pitävä Whoscored arvioi pelaajan otteet jokaisessa ottelussa. Maksimiarvosana pelaajalle on 10.

Sky Sportsin tekemästä vertailusta selviää, että Chelsean pahin alisuorittaja kuluvalla kaudella on ollut hyökkääjä Diego Costa. Viime kaudella Costa pelasi 11 ensimmäistä ottelua keskiarvolla 8,10. Kuluvan kauden keskiarvo näyttää lukemaa 6,77. Hyökkääjän peliesitykset ovat siis olleet kaukana viime kauden vastaavasta ajanjaksosta.

Pelaajayhdistyksen kauden pelaajaksi viime kaudella valittu Eden Hazard on myös ollut kaukana viime kauden tasostaan. Belgialaisen keskiarvo on ollut kuluvalla kaudella 6,93. Vuosi sitten vastaava keskiarvo oli 7,97.

Suurimpiin alisuorittajiin lukeutuvat myös Branislav Ivanovic (7,46 -> 6,52), Oscar (7,60 -> 6,67) ja Cesc Fàbregas (7,80 -> 6,90).

Hiljattain jatkosopimuksen Chelsean kanssa tehnyt Ramires on vähintään viidessä ottelussa esiintyneistä pelaajista ainoa, joka on parantanut otteitaan viime kauden samaan ajanjaksoon nähden (6,79 -> 6,83). Toisaalta, Ramiresin otteet eivät vakuuttaneet viime kauden alkupuolella.

Mourinhon potkuilla on spekuloitu jo tovi, eikä tilannetta helpota portugalilaiselle langetettu toimitsijakielto. Mourinho seuraa ensi viikonlopun Stoke-ottelun stadionin ulkopuolelta, sillä toimitsijakielto estää portugalilaisen pääsyn Britannia Stadiumille.