Manchester Unitedin kapteeni Wayne Rooney on noussut seuran kaikkien aikojen toiseksi parhaaksi maalintekijäksi Denis Law’n rinnalle. Rooneyn tiistainen maali Mestarien liigassa oli hänen uransa 237:s Unitedin paidassa.

– Denis Law on legenda tälle seuralle ja se, että olen tehnyt yhtä paljon maaleja kuin hän, on minulle suuri kunnia, Rooney kertoi BT Sportin haastattelussa.

Maali syntyi TsSKA Moskovaa vastaan. Jesse Lindgard keskitti pallon suoraan ilmasta Rooneylle rangaistusalueen sisään, ja Rooney puski pallon maaliin. Osuma syntyi pelin 79. minuutilla ja jäi ottelun ainoaksi.

Rooney tarvitsee enää 13 maalia noustakseen seuran kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi ohi legendaarisen Sir Bobby Charltonin, joka teki urallaan 249 maalia Unitedille.

Red Devilsillä on ollut vaikeuksia maalinteossa tällä kaudella, Rooneyn maali nimittäin katkaisi koko joukkueen lähemmäs seitsemän tuntia kestäneen maalittoman putken, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

– On vaikeaa murtautua puolustuksen läpi, kun joukkueet vain puolustavat, Rooney sanoi.

– Mielestäni moni joukkue, joita vastaan pelaamme, puolustaa syvällä kaikilla pelaajillaan. Kuka vain pelaaja voi kertoa, että siitä on vaikeaa mennä läpi.

– Yritimme saada aikaisen maalin, mutta kun sitä ei tapahtunut, pelistä tuli entistä vaikeampi. Mutta onneksi saimme maalin tänään ja kolme pistettä, se on kaikkein tärkeintä, Rooney päätti.

Lähde: Goal

Minna Lotvonen