Peliuransa tähän kauteen FC Lahdessa päättänyt Petri Pasanen muisteli eilen Sports Bar Casinon peli-illassa uransa ensimmäistä Valioliiga-ottelua. 36-vuotias Suomen entinen maajoukkuepuolustaja edusti vuonna 2004 lyhyen ajan Portsmouthia lainapestillä Ajaxista.

Pasasen oli alunperin tarkoitus vain seurata vieraspeli Aston Villaa vastaan katsomon puolelta. Harry Redknappilta tuli kuitenkin yllättävä kutsu pelikentän puolelle. Suomalaispuolustaja saapui lainapestillä suoraan Meksikon lomaltaan.

– Kolmantena päivänä Englannissa piti vain lähteä katselemaan vieraspeliä Aston Villaa vastaan, kun Harry Redknapp tuli sanomaan kaksi tuntia ennen ottelua, että pystytkö pelaamaan avauksessa. No pakkohan oli vastata, että pystyn, vaikka en ollut tehnyt moneen viikkoon mitään, Pasanen tarinoi.

Redknapp antoi ennen debyyttiä Pasaselle, mitä erikoisemman ohjeen. Englantilaisvalmentaja neuvoi suomalaista olla syöttämättä omalle toppariparilleen.

– Redknapp kehotti myös, että älä syötä toppariparilleni, sillä se ei osaa pelata. Ennen peliä lämmittelyssä laitapakki Linvoy Primus tuli myös sanomaan, että älä syötä minulle. En halua palloa. Mietin vähän, että no selvä, kellehän sitten oikein palloa syötän.

Pasanen edusti Portsmouthia keväällä 2004 11 ottelun ajan. Redknapp oli kiinnostunut ostamaan suomalaispuolustajan Ajaxista pysyvästi, mutta hollantilaisseuran pyytämä hinta oli liian korkea.

Pasasen haastattelun voit katsoa MTV Katsomosta. Tarina Portsmouth-ajalta alkaa noin 13. minuutin kohdalla.