Arsenal-manageri Arsène Wenger otti ranskalaislehti L’Equipen haastattelussa kantaa ajankohtaiseen dopingasiaan. Wenger toisti kaksi vuotta sitten esittämänsä näkemyksen:

– Jalkapallomaailma on täynnä legendoja, jotka itse asiassa ovat huijareita. Testejä ei tehdä riittävästi. On vaikea uskoa tilanteeseen, jossa MM-kisoihin osallistuu 740 pelaajaa, eikä ongelmia ilmene. Laskennallisesti näin käy joka kerta.

Dopingskandaalien riivatessa juuri nyt etenkin venäläistä yleisurheilua, kertoo Wenger uskovansa, ettei tilanne ole juuri parempi jalkapallon puolella.

– Olen pelannut useita sellaisia joukkueita vastaan, jotka käyttävät suorituksia parantavia aineita.

Arsenalin kohdalla tilanne on ajankohtainen myös käynnissä olevan Mestarien liigan suhteen. Syyskuussa Tykkimiehet hävisi 1-2 Dinamo Zagrebille. Ottelun jälkeen testatun, 90 minuttia pelanneen, keskikenttämies Arjen Ademin näytteestä löytyi kiellettyjä aineita.

– Minulle urheilun kauneus on siinä, että kaikki haluavat voittaa, mutta vain yksi voi siinä onnistua. Uskon, että meidän pitäisi mennä ongelman tarkastelun suhteen syvemmälle. Olemme nyt tilanteessa, jossa menestyjiä ihannoidaan välittämättä siitä, miten he voiton ovat saavuttaneet, Wenger totesi.

Wenger sanoi toivovansa, että tilanne ei koskettaisi englantilaista jalkapalloa, mutta toivoo tarkempia testejä. Kun Uefan otteluissa tehdään testejä, ne otetaan vain urheilijoiden virtsasta, verikokeita ei tehdä.

– Olen pyytänyt tämän muuttamista useaan otteeseen. Toivon, ettei meillä ole suurta ongelmaa, mutta meidän on selvitettävä totuus asiasta.

Niko Toiskallio