Manchesterin seuroilla on tänään panokset korkealla. Cityn tavoitteena on varmistaa mahdollisesti lohkovoitto. United taas koittaa sinetöidä jatkopaikkansa. Onnistuuko kaksikko tavoitteissaan?

Jatkopaikan varmistanut Man City taistelee lohkovoitosta

Manchester City on jo varmistanut jatkopaikan Mestarien liigan pudotuspeleissä. Torinossa pelissä on lohkovoitto.

Juventus on heikohkon alkukauden ja kesän lukuisten muutosten jälkeen löytämässä suuntaansa. Viikonloppuna AC Milan kaatui kotikentällä lukemin 1-0. Kahdessa edeltäneessä pelissä voitto irtosi Empolista ja paikallisvastustaja Torinosta. Kolmen ottelun voittoputki on nostanut Vanhan Rouvan sarjataulukossa kuudenneksi.

Juventusta vaivaavat ennen City-ottelua useammat loukkaantumiset. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Sami Khedira, Roberto Pereyra ja Martín Cacéres. Khediran ja Pereyran lisäksi keskikentältä puuttuu myös pelikieltoa kärsivä Hernanes.

Juventuksen tehokkain pelaaja on ollut yllättäen alkukaudesta vasta 22-vuotias Paulo Dybala. Taitava argentiinalaishyökkääjä on viimeistellyt ensimmäiseen 12 sarjaotteluun kuusi maalia. Mestarien liigassa maalitili on vielä avaamatta. Muilla kärjillä on ollut kuivaa. Mario Mandzukic on osunut Serie A:ssa kahdesti ja Álvaro Morata vain kerran.

Toisin kuin hyökkäyspää alakerta on toiminut. Juventus on päästänyt sarjassa Napolin ja Interin jälkeen kolmanneksi vähiten maaleja.

Cityn paluu maajoukkuetauolta oli katastrofi. Liverpool ryöväsi pisteet Etihadilta murskaavin 1-4-lukemin. Tappio oli sinipaitojen toiseksi suurin kotikentällä koskaan. Alakerta kärsi kapteeni Vincent Kompanyn puuttumisesta.

Cityn alakerta on hyvin rikkonainen myös tänään. Kompanyn lisäksi sivussa ovat myös Eliaquim Mangala ja Pablo Zabaleta. Muilta pelipaikoilta puuttuvat Wilfried Bony, Samir Nasri ja David Silva. Toppariparina nähdään todennäköisesti argentiinalaiskaksikko Nicolás Otamendi ja Martin Demichelis.

Hyökkäyspäässä Sergio Agüero onnistui lauantaina heti paluussaan maalinteossa. Yli kuukauden sivussa ollut argentiinalaispyssy tulee olemaan Citylle myös tänään tärkeä avain voittoon. Agüeron loukkaantumisen aikana kärjestä puuttui tehokas viimeistelijä.

Cityn puolustuspään puuttumiset tekevät nousuvireisestä Juventuksesta Torinossa lievän suosikin. Vanha Rouva voitti avausosan Manchesterissä lukemin 1-2. Citizens on jo varmistanut jatkopaikkansa, mutta edellisinä vuosina toinen sija on tuonut kahdesti vastaansa Barcelonan. Näin lohkovoitto kiinnostanee myös sinipaitoja.

Juven vaisuhko hyökkäyspeli tietää vähämaalista ottelua. Tiivisti puolustava italialaisseura on hyvin erilainen vastustaja verrattuna lauantain ylhäältä prässäävään Liverpooliin. Cityn hitaahkolle puolustuslinjalle passiivisempi vastus saattaa tietää hyvää. Lohkovoitto panoksena myös tasapeli on lähellä.

Veikkaus: City hakee Torinosta pisteen lukemin 1-1.

Man United hakee jatkopaikalleen sinettiä

Manchester United saa keskiviikkona vieraakseen PSV Eindhovenin. Voitolla Red Devils varmistaisi jatkopaikkansa.

Manchesterilaiset hävisivät edellisen kohtaamisen avauskierroksella Hollannissa. Tuolloin pelin sekoitti Luke Shaw’n hirvittävä loukkaantuminen. PSV:n päävalmentaja Philipp Cocu on toivonut, ettei puolustajan teloneelle Héctor Morenolle buuattaisi Old Traffordilla.

Unitedin alkukauden peliä on haukuttu tylsäksi, mutta tuloksellisesti se on ollut vahvaa. Valioliigassa lauantaina Watfordin lisäajalla kaatanut joukkue on 13 kierroksen jälkeen Leicesterin jälkeen toisena. Mestarien liigassa Red Devils johtaa lohkoa pisteen erolla PSV:hen. Wolfsburg on punapaitoja kaksi pistettä perässä.

Unitedin sairastupa näyttää tällä hetkellä synkältä. Shaw’n lisäksi varmasti sivussa ovat Phil Jones, Michael Carrick, Ander Herrera ja Antonio Valencia. Wayne Rooney ja Anthony Martial olivat molemmat lauantaina sivussa. Kärkikaksikon pelaaminen on nytkin epävarmaa.

Unitedin leirissä katseet kääntyvät keskiviikon alla erityisesti Memphis Depayhin. Lauantaina maalannut hollantilaislaituri siirtyi kesällä Old Traffordille juurikin PSV:stä. Rakkaan seuran kohtaaminen saattaisi sytyttää heikon alkukauden pelanneen taiturin.

Vahva alakerta taas takaa ettei omiin uppoa tänää montaa. Chris Smallingin varmoin ottein johtama puolustuslinja on päästänyt viimeiseen kahdeksaan otteluun vain kaksi maalia.

PSV on 13 kierroksen Hollannin pääsarjassa vasta kolmantena. Edellä ovat Ajax ja Feyenoord. Viikonloppuna hollantilaisseura jäi tasapeliin Willem II:n vieraana.

PSV:ltä sivussa on muutama pelaaja. Puolustuksesta puuttuvat Jetro Willems ja Menno Koch. Myös laituri Maxime Lestienne on sivussa henkilökohtaisista syistä. Lestienne syötti molemmat avauskierroksen kohtaamisen osumista.

PSV:n tehokkain pelaaja löytyy hyökkäyksestä. Luuk de Jong on takonut syksyn aikana peräti 11 maalia. Tarkkana on oltava myös salamannopean laiturin Luciano Narzinghin kanssa.

Kotietu tekee Unitedista siipirikkoisenakin lievän suosikin. David De Gea maalilla ja rautainen puolustus takaa ettei osumia omiin pääse montaa syntymään. Jos Rooney ja Martial ovat kuitenkin sivussa, kysymys kuuluu kuka ratkaisee pelin? Ilman varsinaista kärkeä maalinteko voi olla hankalaa. Tässä vaiheessa lauantaina vahvasti avaukseen palannut Depay saattaa kuitenkin nousta ratkaisijaksi.

Veikkaus: United voittaa 1-0.