Manchester Cityn omistajayhtiö City Football Group (CFG) on vahvistanut tänään yhteistyön johtavan kiinalaismedian China Media Capitalin kanssa. Sopimus tuo mukanaan ennennäkemättömän alustan kasvattaa kansainvälisesti CFG:n alla toimivia seuroja ja kiinalaisia yrityksiä. Sopimus perustuu Cityn omistajayhtiön kykyyn tarjota runsaasti alan osaamista ja resursseja kehittääkseen kiinalaista jalkapalloteollisuutta.

Sopimuksen myötä CMC Holdings ja CITIC Capital sijoittavat 378 miljoonaa euroa CFG:n omistusoikeuksiin, eli noin 13 prosenttia. Yhteistyösopimus tekee yhtiöstä 2,8 miljardin euron arvoisen.

Yhteistyön tarkoituksena on antaa CFG:lle lisäarvoa Kiinassa työskentelemällä CITIC Capitalin, CMC:n ja maan jalkapalloteollisuuden kanssa. CMC ja CFG ovat olleet aiemmin yhteistyössä kolmannen osapuolten kautta tunnistaakseen kiinalaispohjaisia aloitteita CFG:n seuroihin ja yrityksiin.

CMC:n mukaantulon myötä yhtiön puheenjohtaja Ruigang Li liittyy mukaan City Football Groupin johtokuntaan. Näin jäsenmäärä kasvaa kuudesta seitsemään henkilöön.

– Yhteistyökumppanillamme on uskomaton pohja arvon kasvattamisessa. He eivät voisi olla parempi valinta kehittämään City Football Groupia. Uskomme, että meillä on nyt verraton alusta kehittää seurojamme ja yrityksiämme sekä Kiinassa että kansainvälisesti, CFG:n puheenjohtaja Khaldoon Al Mubarak hehkutti yhteistyötä.

Lähde: Cityn verkkosivut