Chelsea palasi voittokantaan Mestarien liigan ottelussa, kun lontoolaisjoukkue kaatoi FC Porton Stamford Bridgellä 2-0-lukemin. Voitto merkitsi José Mourinhon joukkueelle lohkovoittoa.

Porto sai aikaiseksi vahvan painostusjakson viiden minuutin kohdalla. Younes Brahimi lähetti puolittaisen laukauksen pienestä kulmasta, ja Chelsea-vahti Thibaut Courtois torjui pallon helpohkosti väljemmille vesille.

Chelsea siirtyi johtoon ottelun 12. peliminuutilla. Diego Costa pelattiin läpiajoon, ja juhlaotteluaan pelannut (eniten Mestarien liigan otteluita pelannut pelaaja, 158) Iker Casillas torjui hyökkääjän yrityksen. Paluupallo kimposi epäonnekkaasti Ivan Marcanosta Porton omaan maaliin.

Seuraavaksi Oscar yritti kalastella rangaistuspotkua, mutta erotuomari Cuneyt Cakir oli tilanteen tasalla, ja ei viheltänyt rangaistuspotkua köykäisestä kaatumisesta.

Costan ja Casillasin välillä nähtiin pienimuotoista yhteenottoa ottelun 20. peliminuutilla. Chelsea-hyökkääjä ajoi köykäisesti Porto-maalivahdin jaloille, kun Casillas oli jo kerennyt vangita pallon hyppysiinsä. Costa sai tilanteesta varoituksen.

Kotijoukkue rakenteli hienon hyökkäyksen 27. peliminuutilla. Oscar pelattiin vetopaikkaan ja suuntaa muuttanut laukaus meni vain hieman Porton maalin vasemman tolpan ohi.

Porto haki tasoitusosumaa vielä ennen puoliaikavihellystä. Brahimi harhautteli itsensä vetopaikkaan, mutta yli 20 metristä lähtenyt laukaus oli Courtois’lle melko helposti poimittavissa. Costa kokeili vielä ennen taukoa Casillasin torjuntavirettä. Espanjalaisvahti torjui Chelsea-hyökkääjän laukauksen kulmapotkuksi. Rikkonaisella puoliajalla jaettiin viisi varoitusta.

Toisen puoliajan ensiminuutit tarjosi kaksi kelvollista laukausta. Ensin Willian kokeili Casillasin torjuntavirettä, ja heti perään Jesús Corona testasi Courtois’n valmiutta. Molemmat maalivahdit ottivat helpohkot torjunnat.

Chelsean paikka jatkopeleissä alkoi varmistumaan 52. peliminuutilla, kun kotijoukkue tuplasi johtonsa. Eden Hazard pelasi Willianin vetopaikkaan, jonka tarkka ja kova laukaus painui Porton maaliin.

Vierasjoukkue haki kavennusosumaa Chelsean vetäytyessä puolustusasemiin. Pirteästi läpi ottelun esiintynyt Brahimi lähetti kierteisen laukauksen kohti takakulmaa, mutta peliväline kimposi Chelsea-puolustuksen kautta kulmapotkuksi.

Chelsea sai useamman vaarallisen vastahyökkäyksen Porton hakiessa kavennusosumaa. Yhdessä näistä Hazard laukoi pallon tolppaan, mutta seurauksena oli ainoastaan kulmapotku.

Chelsean puolustus kesti loppuun asti ilman takaiskuja. Loppulukemat ansaitusti Chelsealle 2-0.