Jalkapallossa kaksi puoliaikaa voivat todellakin erota toisistaan. Everton koki sen kantapään kautta Valioliiga-kierroksen ensimmäisessä kohtaamisessa, kun se tuhlaili ensimmäisellä jaksolla paikkojaan ja Norwich tuli toiselle jaksolle täysin uudella ilmeellä. Lopulta Carrow Roadilla Norwich olisi voinut nipistää voiton, mutta myös vierailijat ovat varmasti pettyneitä tasatulokseen.

Everton aloitti hyvin. 15. minuutilla yksi tämän kauden ehdottomista tehoduoista iski. Evertonin kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui oikeaan laitaan Gerard Deulofeulle, joka keskitti herkullisen kierteisen pallon Norwichin maalin takatolpalle. Romelu Lukaku oli paikalla ja puski pallon varmasti maaliin. Belgialaisesta tuli ensimmäinen Everton-pelaaja, joka on onnistunut viimeistelyssä kuudessa Valioliiga-pelissä peräkkäin.

Parivaljakko Deulofeu-Lukaku on todellakin löytänyt tällä kaudella yhteisen sävelen. Lukakun maali oli jo kuudes, johon Barca-kasvatti on tarjoillut syötön. Lukaku on nyt kuuden peräkkäisen maalin päässä Jamie Vardyn tuoreesta ennätyksestä.

Toffees hyökkäsi taukoamatta kohti Norwichin maalia. Lukakulla oli mahdollisuus vähintään hattutemppuun ensimmäisellä puoliajalla, kun hän laukoi vasemmalla ja oikealla jalallaan jatkuvasti, mutta usein niukasti ohi maalin. Loukkaantumisestaan paluuta tekevä Leighton Baines täräytti tolpaan puhtaalla oikean jalan laukauksellaan, mutta Norwich välttyi lisätakaiskuilta.

Kotiyleisö osoitti turhautumisensa ja buuasi joukkueelleen jo 41. minuutilla, kun Evertonin hyökkäykset vyöryivät kohti Norwichin maalia.

Norwich tuli toiselle puoliajalla täysin erilaisella ilmeellä ja Evertonin tuhlailu kostautui. Kanarianlinnut sai heti jakson alkuun kulmapotkun. Everton ei saanut purettua palloa maalin edustalta ja Wes Hoolahan survoi sen verkon perukoille. Välitön järkytys Evertonille.

Asetelmat vaihtuivat, kotiyleisö alkoi uskoa taas pelaajiinsa ja Norwich loi tekopaikkoja jopa johtomaaliin.

Ensimmäisellä puoliajalla loistanut Deulofeu hiipui pelistä ja osoitti huonomman piirteen pelistään. Espanjalainen sortuu usein liiallisen teatraalisuuteen ja vapaapotkujen kalasteluun. Tässäkin pelissä 21-vuotias sai kotiyleisön vihan niskaansa, kun hän jäi pitelemään kasvojaan kevyen kontaktin jälkeen. 68. minuutilla Kevin Mirallas korvasi Deulofeun.

Minuuttia myöhemmin Cameron Jerome tuhlasi yhden kauden selkeimmistä avopaikoista. Hoolahanin hyvän alustuksen jälkeen Norwich-hyökkääjä pääsi tykittämään vapaasti kuudesta metristä, mutta laukoi yli maalin.

Lopulta molemmat joukkueet voivat olla osittain tyytymättömiä pistejakoon. Everton kuitenkin enemmän, koska ensimmäisen puoliajan jälkeen pelin olisi käytännössä pitänyt olla ratkennut. Toffees ei vaikuta pystyvän nipistämään voittoja otteluista, vaikka se pelaakin näyttävää jalkapalloa.

Valioliiga lauantaina

Norwich-Everton 1-1 (0-1)
0-1 Romelu Lukaku (15)
1-1 Wes Hoolahan (47)

Crystal Palace-Southampton klo 17


Manchester City-Swansea klo 17

Sunderland-Watford klo 17

West Ham-Stoke klo 17


Bournemouth-Manchester United klo 19:30