Valioliiga.com suorittaa viikoittain katsauksen suomalaispelaajien edesottamuksiin englantilaisissa huippusarjoissa.

Mestaruussarjassa ei peliaikaa suomalaisille

Mestaruussarjaa johtavan, edelleen vailla ainuttakaan tappiota jatkavan Brightonin miehistössä ei tällä kierroksella suomalaisia nähty. Vahid Hambon pitkä loukkaantuminen estää hyökkääjän murtautumisen edustuskokoonpanoon, ja pelaamisen ylipäätään vielä kauan. Maalivahti Niki Mäenpää puolestaan oli Albion & Hoven kokoonpanossa 2-2 -tasapeliin päättyneessä Derby-ottelussa, mutta katseli sen penkiltä käsin. Mäenpää on toistaiseksi saanut torjuntavastuuta vain cup-otteluissa.

Sakari Mattilan edustama Fulham pelasi Lontoossa myös 2-2 -tasapeliin päättyneen paikallisottelun Brentfordia vastaan. Mattila ei ollut joukkueen kokoonpanossa lainkaan.

Jääskeläisen taakse ottelun ainokainen

Ykkösliigan kuutossijaa miehittävän Wigan Athelticin maalivahti Jussi Jääskeläinen pelasi täyden ottelun lauantaina, kun Wigan kohtasi toisen ex-valioliigaseura Blackpoolin. Jääskeläinen joutui antautumaan kerran, ottelun 36. minuutilla, kun Tom Aldredin pusku kulmatilanteessa ohitti kokeneen suomalaisvahdin. Peli päättyi lukemiin 0-1.

Tappio oli Wiganille karvas, sillä Blackpool majailee voittonsa jälkeenkin vasta sarjan sijalla 19.

Wiganin kanssa samaa sarjaa toistaiseksi huonolla menestyksellä tahkovan Crewe Alexandran Lauri Dalla Valle ei ollut joukkueen kokoonpanossa tappiollisessa pelissä Doncaster Roversia vastaan. Crewe on ykkösliigan viimeisenä, saavutettuaan 21 ottelusta vasta viisi voittoa.

Kakkosliigan Stevenagessa Fulhamista lainalla oleva maalivahti Jesse Joronen kärsii edelleen reisivammasta, eikä siten ollut joukkueen kokoonpanossa sen voittaessa lauantaina AFC Wimbledonin 2-1.

Nuorten puolella suomalaisten nimet loistavat poissaolollaan kokoonpanolistoissa, lukuunottamatta Arsenalin Hugo Ketoa, joka pelasi maalilla koko ottelun Nuorten Mestarien liiga -ottelussa Olympiakosta vastaan viime keskiviikkona. Arsenal hävisi ottelun 0-2.