Guus Hiddink on vahvasti ehdolla José Mourinhon seuraajaksi Chelseassa. Lontoolaisseura tiedotti torstaina antaneensa potkut Mourinholle (uutinen).

– Ensinnäkään, en ole yllättynyt (omistaja Roman) Abramovitshin päätöksestä antaa potkut Mourinholle. José on erinomainen valmentaja, mutta tulokset ja sarjasijoitus ovat katastrofi. On uskomatonta, että viime kauden mestari taistelee paikastaan pääsarjassa. Uskon, että Guus Hiddink on hyvä valinta, urallaan sekä Mourinhon että Hiddinkin alaisuudessa pelannut Mateja Kezman sanoi kroatialaiselle Index-lehdelle.

Lehden toimittaja kysyi Kezmanilta, onko Hiddinkin valinnasta vahvistettua tietoa.

– En tiedä, onko siitä virallisesti tiedotettu, mutta Guus kertoi minulle asiasta aiemmin. Hän on huippuluokan ammattilainen, joka tietää mitä tehdä missäkin tilanteessa. Hän tietää, milloin pitää vetää suitsista ja milloin pitää antaa löysää. Hän on hyvä valmentaja, mutta vielä parempi psykologi. Olen varma, että hänen johdollaan Chelsea lähtee nousuun. Sanoisin jopa, että joukkue on yksi Mestarien liigan voittajasuosikeista.

Kezmanilta kysyttiin myös, mikä Mourinholla meni pieleen?

– Sanoisin, että isoimmat virheet tehtiin kesän siirtomarkkinoilla. José teki hyvin huonoja ratkaisuja. Sen lisäksi, en voi uskoa, että hänen kokemuksellaan varustettu valmentaja joutui sellaisiin konflikteihin pelaajien ja julkisuuden kanssa. Jotkut kommentit eivät todellakaan olleet paikallaan, eivätkä pelaajat ole unohtaneet niitä.