Lähtöasetelma:

Erinomaisen alkukauden pelannut sarjanousija Watford oli 16. kierroksen jälkeen Valioliigan sijalla seitsemän. Liverpool odotuksiin nähden huomattavasti heikommin aloittaneena isännistään pisteen päässä, yhdeksäntenä.

Liverpoolin miehistöön palasi Mamadou Sakho, mutta siltä puuttui loukkaantunut maalivahti Simon Mignolet. Tolppien välissä siis Ádám Bogdán.

Alussa kaikki upposi

Joukkueet marssivat Vicarage Roadille Watford-kannattajien upeiden tifojen saattelemana; koko stadion loisti keltamustaa. Näitä näkee Valioliigassa turhan harvoin. Kotijoukkueen kannattajat olivat hädin tuskin saaneet banderollit ja liput paketoitua, kun riemu repesi ensimmäisen kerran.

Jo ottelun toisella minuutilla Watford sai kulmapotkun, jonka seurauksena maalivahti Bogdán haparoi todella pahasti. Pallo putosi hänen käsistään Chelseasta lainalla olevalle puolustaja Nathan Akelle, joka työnsi sen sisään, 1-0. Kyseessä oli hollantilaisen ensimmäinen maali ammattilaisotteluissa. Jos Mignolet:n epävarmuudesta on ollut puhetta, ei unkarilaisesta todellakaan näytä löytyvän apua.

Kuudennella minuutilla Liverpoolin alakerta epäonnistui jälleen; Sakhon virheen paikkasi kuitenkin hyvällä tuurillakin venyen Martin Skrtel. Sakhon pelituntuman puute näkyi ottelun alkuminuuteilla muutenkin pallovarmuuden puuttumisena.

Avausmaalin jälkeen kotijoukkue ei saanut ainuttakaan hyökkäystä ennen viidettätoista peliminuuttia. Silloin Troy Deeney siirsi pallon tutkaparilleen Odion Ighalolle. Tämä voitti väännössä Skrtelin, ja sijoitti jo toisen pallon Bogdánin taakse, tolpan kautta vasempaan takakulmaan. Watfordin toinen laukaus kohti maalia, tilanne 2-0.

Emre Can rikkoi vasemmalla laidalla toistuvasti, ja protestoi rajusti jokaista erotuomari Mark Clattenburgin vihellystä itseään vastaan. Muutenkin ensimmäisen puolituntisen aikana muutkin kuin Jürgen Klopp kävivät melkoisilla kierroksilla. Varoituksia ei kuitenkaan ottelun ensimmäisellä jaksolla jaettu.

Reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Skrtel jäi Deeneyn ja Lucas Leivan väliin puskutilanteessa, pudoten nurmen pintaan tuskissaan. Pitkän kentällä tapahtuneen huollon jälkeen slovakialaistoppari kuitenkin palasi selkäänsä pidellen peliin.

Deeney ja Ighalo olivat jokaisessa kaksinkamppailussa erittäin vahvoja ja vaarallisia. Liverpoolin onneksi heille ei palloa saatu nyt nähtyä useammin pelattua. Bogdánin epävarmuus jatkui, ja 33. minuutilla hän nyrkkeili pallon suoraan päin omaa pelaajaa. Skrtel pelasti tilanteen lähes maaliviivalta. Seuranneesta kulmapotkusta Bogdán sai tililleen ensimmäisen varsinaisen torjunnan koko ottelussa.

Skrtel piti moneen otteeseen ensimmäisen loukkaantumisensa jälkeenkin joukkuettaan edes jollain tavoin pystyssä, kunnes 39. minuutilla kaatui maahan uudelleen. Klopp reagoi loukkaantumiseen muuttamalla kenttäkoostumusta; topparin tilalle hyökkääjä Divock Origi. Lucas pudotettiin ainakin tilapäisesti topparin paikalle, ja muutamaan otteseen ensimmäisellä jaksolla esiin noussut Adam Lallana laskettiin alemmas ryhmityksessä.

Ensimmäisen jakson pallonhallinta selkeästi Liverpoolille, mutta hyökkäykset päätyivät joko paitsioon tai Watfordin rajusti raataneelle puolustuslinjalle.

Watfordin peli ei ole kauneinta mahdollista, mutta tehokasta se on. Jos ottelun avausjaksosta olisi jaettu tyylipisteitä, Liverpool olisi vienyt sen.

Liverpoolin turhautuminen jatkui toisella jaksolla

Vierailijat tulivat ottelin toiselle jaksolle alkua terävämmin. 47. minuutilla Alberto Moreno pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta ampui pallon sivuverkkoon. Alle minuutin päästä tästä Origi taisteli vetotilaa itselleen, mutta Heurelho Gomes torjui tilanteen suhteellisen helposti.

50. minuutilla Watford oli aiheuttaa ongelmia itselleen, kun Gomes putosi palloa kopatessaan Ighalon niskaan. Hetken huolestuttavalta näyttäneestä tilanteesta huolimatta hornetsin tehomies pystyi jatkamaan peliä.

Sakhon epävarmat otteet jatkuivat. Viidenkymmenen minuutin paikkeilla hän menetti pallon kahteen otteseen peräkkäin. Liverpool selvisi kuitenkin tästä ilman kolmatta takaiskua ja Sakho ilman varoitusta, rajusta repimisestään huolimatta.

Liverpoolin pitkät syötöt alkoivat löytää osoitteisiinsa avausjaksoa paremmin, ja kenttä levisi tyylikkäästi muutamaan otteeseen. Watfordin rajusti työskennellyt puolustus kuitenkin kesti hyökkäys-aihiot toinen toisensa jälkeen.

Juuri ennen tunnin täyttymistä pelikellossa Watford sai jälleen paniikin aikaan vieraitten maaliviivalle, pääosin Ighalon taistelun tuloksena. Moreno sai pallon siivottua kulmapotkuksi, josta ei kummempaa maalitilannetta syntynyt.

Ighalo oli lähellä lopullista niittiä 63. minuutilla päästyään Bogdánia vastaan yksin, mutta unkarilainen paikkaili osakkeitaan loistavalla torjunnalla.

Seuraava huippupelastus nähtiin toisessa päädyssä muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Gomes venyi upeasti Jordan Hendersonin laukauksen tielle.

Liverpool vaihtoi 74. minuutilla kentälle lisää hyökkäysvoimaa, Christian Benteke ja Jordan Ibe tulivat Adam Lallanan ja pahasti näkymättömissä olleen Roberto Firminon tilalle.

Muutamaa minuuttia vaihtojen jälkeen Liverpool sai pitkästä aikaa vaarallisen tilanteen maalille, ja sai kaksi kulmapotkua. Näiden päätteeksi kuitenkin pallo Gomesin käsiin.

Watfordin onnistujiin yksilöistä kuului maalintekijöiden ja Deeneyn lisäksi ehdottomasti myös ulottuva, koko linjansa tavoin rajusti raatanut oikea laitapakki Allan Nyom. Keskikenttämies Almen Abdi nousi myös useassa tilanteessa esiin mainiosti. Hänen tilalleen vaihtettiin 79. minuutilla toinen sveitsiläinen, paljon nähnyt Valon Behrami.

85. minuutilla Behrami pääsi Etienne Capouen ja Deeney esityöstä täysin avoimeen paikkaan, tarjoili syötön Igahlon päähän, 3-0. Mamadou Sakho katseli tätäkin tilannetta hyvin läheltä.

Täysin ansaittu puhdas voitto kotijoukkueelle, ja koko iltapäivän riemukkaissa tunnelmissa elävällä stadionilla soi Depeche Moden Just Can’t Get Enough. Liverpoolin tunnelissa valoa näkyy kovin vähän.

Watford-Liverpool 3-0

  • 1-0 Nathan Ake (2.)
  • 2-0 Odion Ighalo (15.)
  • 3-0 Odion Ighalo (85.)