Entinen Valioliiga-laituri Damien Duff on päättänyt lopettaa pelaajauransa. 36-vuotias Blackburnin kasvattama irlantilaislaituri edusti urallaan Englannissa Chelseaa, Newcastlea ja Fulhamia.

Duff voitti uransa aikana brittikentillä kaksi Valioliiga-mestaruutta, FA Cupin ja Liigacupin. Keväällä 2010 Fulhamin Eurooppa-liigan loppuotteluun johdattanut laituri palasi kesällä kotimaahansa Shamrock Roversin riveihin. Nyt irlantilaisen ura on tullut 18-kuukautisesta sopimuksesta huolimatta tiensä päähän.

– Olen päättänyt pitkän harkinnan jälkeen lopettaa ammattilaisurani. Sydämeni haluaa jatkaa, mutta kehoni kehottaa pysähtymään. Elin jokaisen nuoren pojan unelmaa ja olen onnekas mies, Duff kertoi Shamrockin julkaisemassa tiedotteessa.

– Nyt kun olen päättänyt peliurani aion jatkaa valmennuslisenssien kanssa työskentelyä. Aion pysyä vielä vuosia pelissä mukana.

Duff pelasi myös urallaan 100 ottelua Irlannin maajoukkueessa. Laituri oli mukana vuoden 2002 MM-turnauksessa ja 2012 EM-turnauksessa.