Tapaninpäivä käynnistää otteluruuhkan Valioliigassa. Joukkueet pelaavat kolme ottelua joulukuun 26. päivän ja tammikuun 3. päivän välillä. Ottelutahti jatkuu tiivinä myös tämän jälkeen, kun FA Cup käynnistyy Valioliiga-joukkueiden osalta. Tarkastellaan, kuinka joukkueet, managerit ja pelaajat ovat pärjänneet joulun ja uudenvuoden otteluruuhkassa (minimissään viidessä ottelussa esiintyneet).

Joukkueista parhaimmalla pistekeskiarvolla otteluruuhkassa on pelannut Manchester United. Red Devils on pelannut 67 ottelua, joissa joukkue on kerännyt 146 pistettä. Tämä tarkoittaa 2,18 pisteen keskiarvoa. Toisena listalla on Arsenal (2,00) ja kolmantena Liverpool (1,91). Neljäntenä on pienimuotoinen yllätysnimi – Blackburn, joka on kerännyt keskimäärin 1,88 pistettä ruuhkajaksolla. Viidentenä on Chelsea (1,74).

Heikoin joukkue ruuhkajaksolla on ollut Stoke, joka on kerännyt ainoastaan 1,15 pistettä per ottelu. Myöskään West Hamin pistekeskiarvossa ei ole kehuttavaa (1,16).

Tehokkain manageri on ollut Manchester Cityn Manuel Pellegrini. Chileläinen on kerännyt keskimäärin 2,67 pistettä kuudesta ottelusta. Trevor Francis on toisena (2,40) ja Roy Evans kolmantena. Nykyisistä Valioliiga-managereista kymmenen parhaan joukkoon mahtuu juurikin kymmenentenä oleva Arsène Wenger. Ranskalaismanageri on kerännyt Arsenalin peräsimessä keskimäärin 2,15 pistettä ruuhka-ajan aikana.

Aktiivisista Valioliiga-pelaajista eniten maaleja on iskenyt Jermain Defoe. Sunderland-hyökkääjä on iskenyt otteluruuhkan aikana 12 osumaa. Kaikkien aikojen paras maalintekijä ruuhka-ajan otteluissa on Alan Shearer (23 maalia).

Lähde: Premierleague.com