Machester United on maailmanlaajuisesti kannatetuimpia jalkapalloseuroja. Pete Boyle on yksi seuran tunnetuimmista kannattajista – ja erityisesti äänistä. Boyle on kehittänyt useita Man Unitedin kannatuslauluja ja hänet tapaa nostattamassa kannattajien tunnelmaa ottelupäivinä vilkkaassa pubissa Old Traffordin kulmalla.

Mies antoi haastattelun Valioliiga.comille, jossa hän kertoo mielipiteensä Red Devilsin manageritilanteesta, José Mourinhon -United rakkaudesta ja omalle managerilleen buuaamisesta.

Mikä on suurin syy siihen, että fanit ovat menettäneet luottamuksen Van Gaaliin?

Täytyy avoimesti todeta, että osa faneista on pilalle hemmoteltuja Sir Alex Fergusonin menestyksen ajoilta ja he uskovat, että katastrofaalinen aikakausi tarkoittaa aikaa, kuten kaksi edellistä kauttamme. Mielestäni Man Cityn, Leedsin, Sheffield Wednesdayn tai Wolvesin fanit voivat oikeasti sanoa, että heidän seuroillaan on ollut paljon vaikeampia aikoja viimeisen 20 vuoden aikana.

Asiasta toiseen, LvG:n palkkaus otettiin useimpien keskuudessa innokkaasti vastaan ja pre-seasonimme hänen ensimmäisellä kaudellaan oli niin hyvä, että monet uskoivat mahdollisuuksiimme jopa Valioliigan voitosta. Van Gaalin odotukset saattoivat olla kärkinelikkoon sijoittuminen, minkä saavutimmekin, mutta ottaen huomioon sen kaiken rahan kuluttamisen, se oli pettymyksellinen kausi. Kultainen voittoputki Spursista, Liverpoolista ja Citysta oli kauden kohokohta, mutta sen kaltaista tunnetta ei ole sen koommin tunnettu.

Kyllä, olemme olleet epäonnekkaita loukkaantumisten kanssa. Tietyt hankintamme – kuten Di Maria ja Falcao – olivat fantastisia kaappauksia, mutta lopulta syystä tai toisesta, ne eivät vain toimineet. Sen sanotttua uskon, että tyyli jolla pelaamme, ottaa todella päähän monia faneja, jotka odottavat parempaa kaiken rahan kuluttamisen jälkeen.

Monet näkevät, että pelaamisessamme ei ole näkyvää kehitystä viime kaudesta. Useat häviäisivät mieluummin 4-2 pelaten hyökkäävää jalkapalloa kuin hävitä ontuen yhdellä maalilla, kahden maalia kohtia suuntautuneen laukauksen jälkeen.

Odotat usein vastareaktiota seuraavassa ottelussa, sen jälkeen kun joukkueella on ollut huonoja esityksiä. Tästä ei ole ollut minkäänlaista näyttöä otteluissa Wolfsburg-vieraspelin jälkeen.

Uskon, että tyyli jolla pelaamme, ottaa todella päähän monia faneja, jotka odottavat parempaa kaiken rahan kuluttamisen jälkeen.


Valitsisitko Mourinhon, Guardiolan vai jonkun muun Unitedin seuraavaksi manageriksi?

Pep on uskoakseni selkeästi useimpien fanien suosiossa ja ottaisin iloisesti kumman vain heistä, mutta suosisin silti mieluummin Joséa. Pep saisi paljon luottoa, jos hän ottaisi United-pestin vastaan Cityn sijasta, koska meillä hänen pitäisi rakentaa ja kehittää joukkuetta enemmän kuin Cityssa.

Mitä muutoksia Mourinho voisi tuoda Manchester Unitediin?

Vaikka uskon, että Mourinholla on ollut aito yhtenäisyyden kuuluvuuden suhde Chelsea-fanien kanssa, näen, että hän todella halusi United-pestin Fergien jälkeen.

Paddy Crerand, jonka tunnen aika hyvin, kertoi, että muutama vuosi sitten lehdistötilaisuudessa ennen Unitedin ja Real Madridin peliä Mestarien liigan neljännesvälierässä, José huomasi Paddyn, keskeytti tilaisuuden huutaen ”Paddy, Paddy” ja kietoi kätensä hänen ympärilleen lehdistön hämmästellessä.

Mitä ihmeellistä siinä on, kysyin?

– Peter, en ollut koskaan tavannut häntä, en koskaan ollut samassa huoneessa hänen kanssaan, Paddy vastasi.

Sitten muutama viikko myöhemmin, kun Madrid kyseenalaisesti pudotti meidät turnauksesta, José sanoi, että paras joukkue hävisi sinä iltana ja taputti meidän faneillemme.

Luulen, että ihmisten mielestä hänen jalkapallonsa ei olisi yhtään viihdyttävämpää tai edes parempaa kuin LvG:n, mutta se väittely voidaan käydä myöhemmin.

Jos olisimme värväämässä Mourinhon, mielestäni nyt siihen olisi oikea hetki, koska hän kuin haavoittunut eläin ja päättäväinen todistamaan kaikki epäilijänsä vääriksi. Hänestä ei ole tullut huono manageria viimeisimmän Chelsea-kokemuksensa perusteella. Jollain tavoin hän on mahdollisesti ainoa oikea mies tai ego, joka olisi voinut astua menestyksekkäästi esiin Fergien jälkeen.

José sanoi, että paras joukkue voitti sinä iltana ja taputti meidän faneillemme.

Uskon, että seura saattaa antaa LvG:n valmentaa sopimuksensa loppuun, tai vähintään tämän kauden loppuun. Jos he kuitenkin päättävät, että uusi manageri vaaditaan aikaisemmin, mielestäni Mourinho on ehdottomasti oikea valinta meille.

Tulisiko United-fanien buuata managerilleen missään tilanteessa?

Ihmiset maksavat paljon rahaa katsoakseen pelaajia ja managereita, jotka ansaitsevat paljon rahaa. Fanit ovat siten oikeutettuja kritisoimaan, mutta en ole buuaamisen kannalla otteluissa.