Talven siirtoikkuna aukeaa Valioliigan osalta 2. tammikuuta. Pelaajamarkkinoilla on tarjolla myös useita vapaita agentteja eli pelaajia, joilla ei ole voimassa olevaa pelaajasopimusta. Kyseisistä pelaajista muodostuu kelvollinen avauskokoonpano.

Maalivahti

Brad Jones

Aussivahti Brad Jones vapautettiin Liverpoolista viime kesänä. 33-vuotias maalivahti käväisi lyhkäisellä visiitillä Ykkösliigan Bradford Cityssä, mutta pelaajan ja seuran tiet erosivat yhteisellä päätöksellä.

Jones pelasi viisivuotisella Liverpool-urallaan ainoastaan 11 Valioliiga-ottelua. Maalivahti on etsinyt lokakuusta lähtien uutta seuraa ja nostetta uralleen.

Puolustus

Emmanuel Eboue

Monivuotinen Arsenal-puolustaja Emmanuel Eboue pelasi edellisen kerran turkkilaisseura Galatasarayn riveissä. Viime kaudella 32-vuotias puolustaja ei tosin kirjauttanut otteluakaan turkkilaisten riveissä. Sopimus päättyi viime kauteen.

Eboue pelasi Tykkimiesten riveissä 214 ottelua vuosien 2004 ja 2011 välillä. Norsunluurannikkolaisen uskotaan etsivän seuraa Englannista.

José Bosingwa

Aktiivisesti laitanousuja Chelseassa tehnyt José Bosingwa pelasi edellisen kerran turkkilaisseura Trabzonsporissa. 33-vuotias puolustaja pelasi Chelseassa vuosien 2008-12 välillä, jonka jälkeen portugalilainen nähtiin myös QPR:n riveissä.

Mestarien liigan pyttyä Chelseassa nostanut laitapuolustaja pelasi viime kaudella vielä 33 ottelua, joten pelituntuma löytynee nopeasti uuden seuran löytyessä.

Joseph Yobo

Pitkään Evertonissa pelannut Joseph Yobo on ollut ilman sopimusta lähes puolentoista vuoden ajan. 34-vuotias puolustaja pelasi edellisen kerran lainasopimuksella Norwichissa keväällä 2014.

Vuosina 2003-12 Evertonia edustanut nigerialainen on ollut jo pitkään pelaamatta, joten pelituntuma lienee hakusessa.

Keskikenttä

Jermaine Pennant

32-vuotias Jermaine Pennant on ollut kesästä asti ilman seuraa. Ikuisen kiertolaisen mainetta kantava laituri sai sopimustarjouksen Wiganista, mutta ei halunnut jäädä Ykkösliigaan pudonneen seuran riveihin.

Liverpoolissa Mestarien liigan finaalissa esiintynyt Pennant on kokeillut siipiään myös Espanjassa ja Intiassa.

Kevin Nolan

33-vuotias Kevin Nolan ajautui West Ham -manageri Slaven Bilic’n suosion ulkopuolelle ja jätti seuran elokuussa. Kokenut keskikenttäpelaaja on pitänyt kuntoaan yllä Kakkosliigan Leyton Orientin harjoituksissa.

Entistä Hammers-kapteenia on yhdistetty putoamistaistelussa olevaan Sunderlandiin. Yhtälö tuntuu järkevältä, sillä Sunderlandia valmentaa Hammersistakin tuttu Sam Allardyce.

Kevin-Prince Boateng

Kevin-Prince Boatengilla on sopimus Bundesliga-seura Schalken kanssa, mutta keskikenttäpelaajalla ei ole tulevaisuutta saksalaisseuran riveissä. Ghanalainen on harjoitellut ex-seuransa AC Milanin kanssa.

Boateng kantaa tietynlaista ongelmapelaajan mainetta, mutta on 28-vuotiaana edelleen kelvollinen pelimies useiksi vuosiksi. Keskikenttäpelaaja tehnee sopimuksen italialaisseuran kanssa.

Morgan Amalfitano

Lokakuussa West Hamin jättänyt Morgan Amalfitano on edelleen ilman seuraa. 30-vuotias ranskalainen pelasi Valioliigaa viime kaudella lainasopimuksella West Bromwichissa, jossa hän pelasi 32 ottelua.

Amalfitano voisi olla kelvollinen vaihtoehto putoamiskamppailussa mukana oleville seuroille.

Ronaldinho

Ronaldinho on ilman seuraa, sillä brassi jätti Fluminensen syyskuussa. Entinen maailman paras jalkapalloilija on viihtynyt viime vuosina enemmän yökerhoissa kuin jalkapalloviheriöillä.

35-vuotiaan brassin siirtyminen Valioliigaan on hyvin epätodennäköistä, vaikka miestä onkin huhuttu useampaan otteeseen sumuisille saarille.

Hyökkäys

Júlio Baptista

34-vuotias Júlio Baptista on ollut ilman seuraa kesästä lähtien, kun hyökkääjä jätti brassiseura Cruzeiron. Arsenaliakin urallaan edustanut Baptista etsii tiettävästi seuraa Euroopasta.

Brasilian maajoukkuetta 47 kertaa edustanut hyökkääjä on toki jo parhaat vuotensa nähnyt. Ilmaisella siirrolla hänestä voisi olla hyötyä pienemmille seuroille Englannissa.

Emmanuel Adebayor

Emmanuel Adebayor ajautui Spurs-manageri Mauricio Pochettinon suosion ulkopuolelle ja jätti seuran syyskuussa. Togolainen oli siirtyä Aston Villaan kesän siirtoikkunan aikana, mutta kieltäytyi tarjouksesta.

31-vuotias hyökkääjä on pelannut urallaan useammassa suurseurassa. Olisiko Adebayorin aika nöyrtyä ja etsiä vaihtoehtoa uralleen pienemmistä seuroista?

Lähde: Sky Sports