Tällä kaudella tarjoamme kuukausittain katsauksen toisen sarjaportaan, eli Mestaruussarjan, maailmaan. 24 joukkuetta kisaa kahdesta suorasta ja yhdestä nousukarsintojen jälkeen oikeutetusta paikasta Valioliigaan. Kolme seuraa putoaa Ykkösliigaan.

Brighton vajosi kärkipaikalta – kolme joukkuetta kiilasi ohi

Joulukuu oli Brightonin osalta hyvin synkkä. Koko kauden tappiottomana pelanneet Lokit voittivat vain yhden kuukauden seitsemästä Valioliiga-ottelusta. Jokainen kolmesta tappiosta tuli kotona ja Brighton jäi kaikissa maaleitta.

Muut joukkueet käyttivät Brightonin syöksykierteen tehokkaasti hyväksi. Kärkeen kiilasi kolmen ottelun voittoputkessa joulukuun päättänyt Middlesbrough. Kaksi peliä vähemmän pelannut Boro johtaa Lokkeja viidellä pisteellä. Joukkue ei hävinnyt kuukauden aikana ainuttakaan ottelua. Maalivahti Dimitrios Konstantopoulos pelasi viisi nollapeliä. Boron taakse ei siis tehty joulukuun aikana ainuttakaan osumaa.

Myös sarjakärkeä pisteen perässä yhden ottelun enemmän pelanneena oleva Derby esitti joulukuussa hyviä otteita. Pässit saalistivat voiton kolmesta kuukauden kuudesta ottelustaan. Ykköspyssy oli viisi maalia joulukuussa viimeistellyt Tom Ince.

Kolmantena kaksi pistettä Boroa perässä majailee Valioliigasta viime keväänä karsiutunut Hull. Kaksi ottelua sarjakärkeä enemmän pelanneet Tiikerit hävisivät kolme kuukauden kuudesta pelistään.

Muista keväällä pudonneista myös Burnley taistelee viidennellä sijalla sarjanoususta. Viimeistä nousukarsintapaikkaa pitää hallussaan Ipswich.

QPR juuttunut keskikastiin – pohjalla kiivas taistelu

Viime kauden viimeinen putoaja Queens Park Rangers ei ole pärjännyt yhtä hyvin kuin Hull tai Burnley. 15. sijalle vajonneet Ärrät voittivat vain yhden kuukauden kuudesta ottelustaan. Ainoat täydet pisteet irtosivat joulukuun ensimmäisestä kamppailusta paikallisvastustaja Fulhamia vastaan.

Tasaista on myös putoamisviivan alla. Jumbosijalle juuttunut Bolton onnistui katkaisemaan voitottoman putkensa napattuaan kuukauden viimeisessä ottelussa pisteet Blackburnista. Säilymiseen on silti matkaa neljän pisteen verran. Muut putoajat ovat tällä hetkellä Charlton ja Bristol City. Viimeksi mainittu on tosin tasapisteissä viivan yläpuolella majailevan Rotherdamin kanssa.

Mestaruussarjan sarjataulukkoa pääsee katsomaan esimerkiksi livetulokset.comin sivuilta.

Mestaruussarjan maalipörssi top 5

  1. Andre Gray (Burnley), 15 maalia
  2. Ross McCormack (Fulham), 13
  3. Charlie Austin (QPR), 10
  4. Nick Blackman (Reading), 10
  5. Fernando Forestieri (Sheffield Wednesday), 10