Swansea ja Sunderland taistelivat sarjapaikkansa puolesta keskiviikkona. Ottelu päättyi Sunderlandin 4-2 -voittoon Jermain Defoen hattutempun turvin.

Kolmen maalin tekijää isompaan rooliin ottelussa päätyi kuitenkin erotuomarina toiminut Graham Scott. Oikeudenjakaja joutui tehtäviinsä pikahälytyksellä, kun siihen alunperin nimetty Andre Marriner vetäytyi ottelun tuomitsemisesta maanantaina.

Ottelun käännekohta oli Swansean Kyle Naughtonin ulosajo 37.minuutilla. Naughton tuli tilanteeseen korkealla jalalla, nappulat edellä, mutta vaikutti osuvan ainoastaan palloon. Tilanteen toinen osapuoli Yann M’Vila otti kuitenkin siitä kaiken irti, ja tuomari päätyi näyttämään Naughtonille suoraa punaista.

– Olen pettynyt. En tiedä, ratkaisiko tämä tuomio ottelun, mutta selkeästi tuomari ei ollut siinä tehtäviensä tasalla, Swansea-manageri Alan Curtis manasi.

-Olemme katsoneet tilanteen videolta tarkkaan, ja valitamme päätöksestä.

Sunderlandin Sam Allardyce tunsi pientä sympatiaa tuomari Scottia kohtaan, mutta piti myös joukkuettaan vastaan tuomittua rangaistuspotkua vääränä ratkaisuna.

– Scottin puolustukseksi sanottakoon, että hän joutui hommaansa alkuperäisen tuomarin sairastuttua. Hän kertoi enne ottelua ymmärtävänsä, miten tärkeä se on molemmille joukkueille, ja yrittävänsä tuomita parhaansa mukaan. Paineen alla kuitenkin virheitä sattuu, Allardyce muotoili.

Lähde: The Guardian