Aston Villa nousi hyvän toisen puoliajan esityksen jälkeen pistejakoon Leicesteriä vastaan The Midlansin paikalliskamppailun päätyttyä 1-1. Leicester palasi kuitenkin takaisin Valioliigan kärkipaikalle.

Ottelun alusta huomasi heti, että kumpikaan joukkueista ei ole tottunut ottamaan peleistä kontrollia pallollisesti. Keskikentällä ei juhlittu poikittaissyöttöjen määrällä. Leicester pelasi pystysyöttöjä Aston Villan linjan taakse juoksevalle Jamie Vardylle, ja 14. minuutin kohdalla Aston Villa -maalivahti Mark Bunn aliarvioi pystypallon perään juoksevan Vardyn mopeuden ja joutui kaatamaan tämän. Bunn selvisi kuitenkin keltaisella kortilla, koska Vardy ei ollut maalintekotilanteessa.

28. minuutilla korkealla pelannut Aston Villan puolustuslinja yllätettiin nolosti. Kasper Schmeichelin pitkä maalipotku lensi suoraan Villan puolustuslinjan yli. Bunn pelasti läpiajoon karanneen Vardyn nostoyrityksen, mutta Shinji Okazaki juoksi irtopallon maaliviivan yli. Maali oli japanilaiselle kauden neljäs Valioliigassa.

Hetki myöhemmin Aly Cissokho blokkasi Riyad Mahrezin lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen kädellään ja Leicesterille tuomittiin hieman kyseenalaisesti rangaistuspotku. Mahrez kuitenkin epäonnistui surkeasti toisessa peräkkäisessä pilkkussaan Valioliigassa.

Kotijoukkue tuli toiselle puoliajalle paremmalla sykkeellä. Villa-fanit tunsivat itsensä epäoikeutetuiksi, kun Robert Huth huitaisi kädellään tylysti Libor Kozákin nurin Leicesterin rangaistusalueella, mutta rankkaria ei vihelletty.

Rémi Garde muutti Villan pelityyliä suoraviivaisempaan suuntaan, kun hän vaihtoi 193-senttisen Rudy Gesteden 193-senttisen Kozákin viereen hyökkäykseen.

Aston Villan painostus palkittiin vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta ei suinkaan keskityksestä, vaan pienen onnenkantamoisen seurauksena. Gestede pääsi kääntymään vierailijoiden boksin kulmalla pallon samalla pompatessa hänen käteensä. Beniniläisen laukaus otti vielä kimmokkeen Leicester-pelaajasta, mutta painui verkon perukoille.

Ottelu jatkui loppuun asti hyvävauhtisena ja pisteet jaettiin paikalliskamppailussa oikeutetusti 1-1-lukemin. Leicester nousi pisteen erolla takaisin Valioliigan sarjakärkeen, mutta Arsenal on pelin vähemmän pelanneena pisteen jäljessä kettuja. Aston Villalla on vielä yhdeksän pistettä matkaa 17. sijaan.