Swansea vahvistaa verkkosivuillaan nimenneensä Francesco Guidolinin seuran uudeksi päävalmentajaksi. 60-vuotias italialainen saapui tänään Liberty Stadiumille.

Guidolin työskentelee kauden loppuun Swansean johdossa yhdessä vastuuvalmentaja Alan Curtisin kanssa. Kokoonpanot otteluihin valitsee italialaisluotsi. Swansea ilmoitti aiemmin Curtisin jatkavan kauden loppuun päävalmentajana, mutta nyt tilanne on muuttunut.

– Guidolinin kokemus ja tietous on meille suuri etu. Vaikka nimitimme hiljalleen Curtisin loppukaudeksi päävalmentajan paikalle, oli hän tietoinen, että etsimme edelleen jotakin avuksi, Swansean puheenjohtaja Huw Jenkins kommentoi värväystä.

– Uskomme löytäneemme kyseisen henkilön Francescosta. Hänellä on hyvät tilastot erityisesti Udinese-ajoilta. Guidolin rakensi Udinesessa pienen budjetin joukkueen, joka pystyi taistelemaan Serie A:n suurseuroja vastaan. Seuramme yrittää tehdä samaa Valioliigassa.

Guidolin valmensi Udinesea neljän vuoden ajan 2010-2014-välisenä aikana. Italialaisen parhaimmaksi saavutukseksi jäi kolmas sija ja seurahistorian ensimmäinen Mestarien liiga -paikka.