Tiistaina-iltana korkattiin käyntiin Englannin Liigacupin välierien toiset osaottelut, kun Liverpool isännöi Stokea Anfieldilla.

Stoke johtoon paitsiomaalilla

21. minuutin kohdalla Stoke oli lähellä avausmaalin tekoa. Erik Pieters laittoi pitkän pystysyötön Jonathan Waltersille, mutta Kolo Tourélta karkuun päässeen irlantilaisen laukaus ei ollut tarpeeksi tarkka Simon Mignoletin yllättämiseen.

Reilun puolen tunnin kohdalla Emre Can oli lähellä viedä isännät ottelussa johtoon. Saksalaisen 30 metristä lähtenyt laukaus kaarsi kuitenkin niukasti ohi Jack Butlandin vartioiman maalin.

Muutama minuutti ennen ensimmäisen puoliajan alkua maali lopulta saatiin. Bojan lähti nousemaan oikeaa laitaa, ja löysi maalin edestä paitsiossa olleen Marko Arnautovicin. Itävaltalainen pääsi tälläämään pallon verkoon, ja paitsiosta huolimatta maali vierailijoiden onneksi hyväksyttiin.

Viihdyttävä toinen puoliaika

Liverpool sai toisen puoliajan alussa hyvän paineen päälle. Punaiset saivat vapaapotkun aivan boksin reunalta, mutta tästä ei tullut tulosta.

Hetki vapaapotkun jälkeen oli Roberto Firminon vuoro yrittää maalintekoa. Brasilialainen sai pallon boksin sisällä, mutta kulma oli lopulta liian pieni ja pallo kilahti tolppaan.

55. minuutilla oli Stoken vuoro yrittää lisätä johtoaan. Arnautovic laittoi pitkän pallon isäntien rangaistusalueelle, jota Simon Mignolet lähti nyrkkeilemään. Mignolet ehtikin palloon ennen Waltersia, mutta nyrkkeily päätyi suoraan Bojanille. Tilanne päätyi kuitenkin hyvää peliä pelanneen Mamadou Sakhon jalasta toisaalle.

Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin 15 minuuttia, oli Anfieldin lemmikin Jon Flanaganin vuoro yrittää maalintekoa. Puolustajan kosketus rangaistusalueen sisällä oli kuitenkin liian kova, ja Stoke-puolustus selvitti tilanteen.

Viitisen minuuttia ennen loppua Liverpool-kannattajat saivat lisää harmaita hiuksia ottelun tuomariston vuoksi. Adam Lallana keskitti pallon rangaistusalueelle, jossa se osui selinpäin kääntynyttä Erik Pietersiä käteen. Jonathan Moss ei kuitenkaan viheltänyt palloa pilkulle.

Stoken voitti pelin 0-1, mutta edellisen osan päättyessä samoilla lukemilla Liverpoolille, edettiin jatkoajalle.

Jatkoajalla tolppien kilinää

Jatkoajan ensimmäisestä tilanteesta vastasi isännät. Christian Benteke tiputti pallon 20 metrissä Firminolle, joka pääsi tälläämään kohti Butlandin maalia. Nuorella englantilaisella ei kuitenkaan ollut vaikeuksia torjua tilannetta.

Toinen maalinteko tilanne nähtiin aivan ensimmäisen jatkoerän lopulla. Kentälle vaihdettu Marco van Ginkel pääsi rynnimään läpi Pool-puolustuksen, mutta viimeistely päätyi tolppaan.

Toisen jatkoerän parhaimmaista paikoista vastasi Stoke. Ensin Pieters rynni pitkin vasenta laitaa, ja syötti pallon maalin eteen Peter Crouchille. Tornimainen hyökkääjä kuitenkin epäonnistui laukauksessaan. Vain hetkeä myöhemmin van Ginkel pääsi laukomaan kohta Mignoletia, mutta belgialainen onnistui torjunnassaan.

Mignolet rangaistuskilpailun kuningas

Maalittoman jatkoajan jälkeen siirryttiin rangaistuskilpailuun.

Ensimmäisenä vetovuoroon asteli Stoken Jonathan Walters. Irlantilainen sijoitti pallon tyylikkäästi oikeaan yläkulmaan. Waltersin jälkeen pilkulle käveli Adam Lallana, joka sijoitti pallon ylös keskelle ylärimaa hipoen.

Toisena vetovuoroon tullut Peter Crouch epäonnistui laukauksessaan, ja Simon Mignolet räjäytti kotiyleisön ottamalla pallon kiinni vasemmasta alakulmasta. Mignoletin torjunnasta huolimatta Liverpool ei päässyt vielä edelle, kun Liverpoolin toinen ampuja Emre Can laukoi pallon tolppaan.

Kolmannen kierroksen aloitti Stokelta Glenn Whelan, joka onnistui maalinteossa. Kotijoukkueen kolmanneksi vetäjäksi asteli Benteke, joka sijoitti viileästi laukauksen vasempaan alakulmaan.

Mignolet oli lähellä toista torjuntaansa, mutta Ibrahim Afellayn voimakas laukaus suuntautui veskarin käsien kautta maaliin. Poolin neljäntenä laukojana esiintyi aiemmin pelissä tolppaa kilautellut Firmino, joka onnistui ohittamaan Jack Butlandin.

Xherdan Shaqiri onnistui omassa pilkussaan Stoken viidentenä ampujana. Tämä ei kuitenkaan vielä ratkaisua tuonut, kun James Milner onnistui omassaan yrityksessään.

Kuudennen kierroksen korkkasi Marco van Ginkel, joka ei erehtynyt. Myös Lucas Leiva onnistui maalinteossa. Leivan jälkeen pallon taakse asteli Marc Muniesa. Espanjalainen ei onnistunut laukauksessaan, vaan Mignolet torjui vedon hienon aavistamisen jälkeen. Liverpoolin sankariviittaa tarjottiin Joe Allenille, ja Allen otti viitan vastaan. Walesilainen sijoitti pallon tarkasti oikeaan yläkulmaan.

Dramaattisten vaiheiden jälkeen Liigacupin finaalissa nähdään Liverpool. Pool oli edellisen kerran finaalissa kaudella 2011-2012, kun merseysidelaiset voittivat finaalissa Cardiffin.