FA Cupin neljännen kierroksen viiden ottelut eivät tuoneet mukanaan suurempia yllätyksiä. Valioliiga-joukkueista suurin osa selvitti tiensä jatkoon. Ainoastaan Stoke ja Aston Villa karsiutuivat. West Bromwichilla edessä on uusintaottelu.

Puolustava mestari Arsenal selvitti tiensä viidennelle kierrokselle kaatamalla 2-1-lukemin Valioliigasta viime keväänä pudonneen Burnleyn. Tykkimiesten jatkopaikan ratkaisi 53. minuutilla voittomaalin täräyttänyt Alexis Sánchez. Chileläisen lisäksi maalinteossa lontoolaisten leirissä onnistui Calum Chambers. Burnleyn ainokaisesta vastasi Sam Vokes.

Manchester Cityn huippulupaus Kelechi Iheanacho oli Villa Parkilla ilmiliekeissä. Valioliigan kriisiseura Aston Villa oli kotonaan kevyttä kauraa, kun 19-vuotias nigerialaishyökkääjä takoi hattutempun Cityzensin rynniessä 0-4-numeroin jatkoon. Iheanacho myös tarjoili Raheem Sterlingin viimeisen osuman.

Toisessa Valioliiga-seurojen kohtaamisessa Crystal Palace nollasi 1-0-lukemin Stoken. Pottersin laulukuoroon pudotti Wilfried Zahan jo 17. minuutilla syntynyt voittomaali.

Sarjanousijoista sekä Watford että Bournemouth selvittivät tiensä viidennelle kierroksella. Nottingham Forest piti kotonaan Herhiläiset pitkään maaleitta ja uusintaottelu oli lähellä. Watfordin ylimääräiseltä peliltä pelasti kuitenkin vain muutama minuuttia ennen täyttä aikaa joukkueen ykköskärki Odion Ighalo.

Myös Bournemouthilla oli vaikeaa kakkosliigassa pelaavan Portsmouthin vieraana. Pompey johti tauolle mentäessä Gary Robertsin osuman turvin maalin erolla.

Puoliaika teki Kirsikoille hyvää ja Joshua Kingin tasoitus syntyi viimeisen vartin alkaessa. Viisi minuuttia ennen loppuvihellystä osui vielä Marc Pugh vieden Bournemouthin 1-2-numeroin jatkoon.

Valioliigajoukkueista uusintaotteluun joutuu West Bromwich. Saido Berahinon kaksi maalia eivät riittäneet Peterborough’n taisteltua Hawthornsilta 2-2-tasatuloksen. Näin tiedossa on ylimääräinen peli vieraskentällä.

FA Cup lauantaina

Colchester-Tottenham 1-4
Arsenal-Burnley 2-1
Aston Villa-Manchester City 0-4
Bolton-Leeds 1-2
Bury-Hull 1-3
Crystal Palace-Stoke 1-0
Nottingham-Watford 0-1
Oxford United-Blackburn 0-3
Portsmouth-Bournemouth 1-2
Reading-Walsall 4-0
Shrewsbury-Sheffield Wednesday 3-2
West Bromwich-Peterborough 2-2
Liverpool-West Ham klo 19:30