Sade ja tuuli eivät haitanneet, kun yli 1000 ihmistä kokoontui Old Traffordin itäkatsomon ulkopuolelle, Münchenin lentoturman muistoplakaatin alle, kunnioittamaan 58 vuotta sitten lentokoneessa olleiden pelaajien ja muiden henkensä menettäneiden muistoa.

Kahdeksan Manchester Unitedin pelaajaa, toimittajia, kannattajia ja lentokoneen henkilöstöä (yhteensä 23 henkilöä) menettivät henkensä, kun kolmatta kertaa nousua yrittänyt kone ei päässyt lumisohjossa ilmaan ja törmäsi helmikuun kuudentena päivänä vuonna 1958 kello 15:04. Vuodesta 2008 lähtien seuran fanit ovat kokoontuneet Old Traffordille muistamaan uhreja.

munichmemo1

munichmemo

Kaikenikäiset kannattajat saapuivat kukkapuskien kanssa stadionin läheisyyteen hyvissä ajoin. Ihmiset näpräilivät puhelimiaan ja ilmassa oli iloista supinaa, kun United-kannattajat jakoivat toisilleen uutisia siitä, että Leicester oli kaatamassa Manchester Cityä Etihadilla samaan aikaan. Viime vuodesta poiketen Man Unitedin nykyisiä pelaajia tai henkilöstöä ei tilaisuudessa näkynyt.

Itse muistotilaisuus alkoi kannattajien laulaessa The Pride Of Footballin. Useimmilla paikallaolijoista ei ollut minkäänlaista muistikuvaa menehtyneestä joukkueesta, mutta joukossa oli myös vanhempia kannattajia, joille tilaisuus oli hyvin tunteellinen. Osa lauloi mukana, osa hiljentyi vain omiin ajatuksiinsa.

Menehtyneitä pelaajia muistettiin myös runojen lausunnalla sekä minuutin hiljaisella hetkellä kello 15:04. Tilaisuus päättyi kauniin sanoituksen omaavaan The Flowers of Manchester -yhteislauluun. Lopuksi kannattajat yhtyivät spontaanisti laulamaan Man United will never die.

Lyhyt tilaisuus oli osoitus siitä, kuinka iso asia jalkapalloseuran kannattaminen voi olla ihmisille. Tapahtumassa vilisi muistokaulahuivien myyjiä ja faneilla oli yllään retropaitoja,- pipoja- ja kaulahuiveja. Seuran kannatus alkaa sen historian tuntemisesta.

Manchester United

@ManUtd
More than 1000 fans were at Old Trafford today to remember the #flowersofmanchester.