Chelsean peli on palaamassa raiteilleen, ja siitä se antoi tänään vakuuttavan osoituksen. Newcastle oli täysi vastaantulija, kun Chelsea kaatoi vierailijat 5-1-lukemin. Ottelun tähtenä oli Pedro Rodriguez, joka osui kahdesti pitkän tauon jälkeen.

Viiden minuutin pelin jälkeen Willian ohitti hyvällä rytminvaihdoksella Cheick Tioten keskikentällä ja tarjoili oikea-aikaisen pystysyötön Diego Costalle, joka sijoitti pallon maaliin ohi voimattoman Robert Elliotin. Maali oli Costan seitsemäs viimeisessä kahdeksassa ottelussa.

Newcastlen surkea startti sai jatkoa yhdeksännellä minuutilla. Jonjo Shelveyn epäonnistunut sivuvapaapotku käynnisti Chelsean vastahyökkäyksen. Pallo ajautui Newcastlen puolustajalle puolessa kentässä, mutta hän menetti sen Pedro Rodriguezille. Espanjalainen vauhtikone pääsi yksin läpi, eivätkä raitapaidat pystyneet juoksemaan häntä kiinni.

Chelsea löi lisää löylyä 17. minuutilla. Pitkä pallo Harakoiden puolustuslinjan taakse, jonne Diego Costa ennätti Fabricio Colloccinia. Costa piti pallon hienosti hallussaan ja tarjoili sen upeasti taustalta mukaan nousseelle Willianille. Willian ohitti Elliotin yhdellä kosketuksella. 3-0. Kliininen ottelun aloitus Chelsealle: kolme laukausta, kolme maalia.

Jamie Redknapp haukkui puoliajalla Sky Sportsin studiossa Newcastlen pelanneen huonoimman hänen näkemänsä 20-minuuttisen Valioliigan historiassa.

Parikymmentä minuuttia myöhemmin sinisten olisi pitänyt siirtyä 4-0-johtoon. Shelvey menetti pallon helposti keskikentällä ja Pedro pääsi loistavaan maalintekopaikkaan. Tällä kertaa kuitenkin espanjalaisen vasemman jalan laukaus oli luvattoman pehmeä.

Pelin tempo laski selkeästi puoliajan vanhetessa. Kotijoukkue onnistui silti luomaan useita tilanteita vierailijoiden lukuisten pallonmenetyksien takia.

Newcastle pelasi toisella puoliajalla aggressiivisemmin, mutta puolustuspelaamistaan se ei saanut kuntoon. Ennen tunnin päättymistä Chelsea rankaisi jälleen.

Hyvän Newcastlen painostuksen jälkeen Cesc Fabregas puhkoi pohjois-eglantilaisten puolustuksen pitkällä pystysyötöllä. Pedro otti taitavasti pallon haltuunsa ja iski illan toisensa. Taas kerran liian korkealla vapaan jalan tilanteessa pelannut puolustuslinja yllätettiin helposti.

Chelsea jauhoi kärsivällisesti peliään ja 5-0-maali syntyi tyylikkäästi. Cesar Azpilicueta toimitti oikealta laidaltaan kovan, matalan keskityksen, jonka vaihdosta sisään tullut Bertrand Traore ohjasi maaliin. Miehen ensimmäinen maali Valioliigassa.

89. minuutilla Andros Townsend särki kotijoukkueen nollan. Entinen Tottenham-pelaaja kuljetti tuttuun tyyliinsä oikealta laidalta sisään ja laukoi tarkasti pallon etualakulmaan. Laiha lohtu kuitenkin vierailijoille.

Ensi viikonloppuna Englannissa pelataan FA Cupia. Putoamisviivan alapuolella oleva Newcastle saa keskittyä viikon ajan harjoitteluun. Chelsea on Valioliigassa 12. sijalla. Ensi viikonloppuna se pelaa cupissa Manchester Cityä vastaan.