Mestarien liigan jatkopelit korkattiin käyntiin tiistaina, kun PSG isännöi Chelseaa Parcs de Princellä.

Mikel osui kahdesti

Ottelun ensimmäinen maalipaikka syntyi kun peli ehti vanhentua kolmisen minuuttia. Isäntien italialainen keskikenttäpelaaja Marco Verratti pääsi pommittamaan noin 25 metristä, mutta Chelsea-vahti Thibaut Courtois onnistui torjumaan kierteisen pallon. Reilun kymmenen minuutin kohdalla Zlatan Ibrahimovic pääsi laukomaan vapaapotkun samoilta etäisyyksiltä, mutta laukaus painui hieman etukulmasta ohi.

22. minuutin kohdalla Chelsea oli parin sentin päässä johtomaalia. Diego Costa voitti David Luizin pääpallossa, ja pääsi puskemaan aivan maalin edustalta. Kevin Trapp kuitenkin onnistui venyttämään kätensä lopulta ylärimaan osuneen pallon eteen.

Kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia, heiluivat maaliverkot ensimmäisen kerran. Ibrahimovic ampui vapaapotkun, joka osui muurissa seisonutta John Obi Mikeliä jalkaan. Pallo kimposi jalasta oikeaan alakulmaan ohi Courtoisin, ja isännät siirtyivät ottelussa johtoon.

Lisäajalla vierailijat nousivat kuitenkin tasoihin. Costa pääsi jatkamaan kulmapotkun päällää boksin keskellä, jossa ensimmäisenä haaskalla oli aiempi epäonnensoturi Mikel. Nigerialainen pääsi tuikkamaan pelin tasoihin ensimmäisellä maalillaan sitten joulukuun 2014, kun hän osui niin ikään Mestarien liigassa Sportingia vastaan.

Toinen puoliaika pariisilaisten palloilujuhlaa

Chelsea oli lähellä mennä ottelussa johtoon heti toisen puoliajan alussa. Naamasuojassa pelaava Costa pääsi nokikkain Trappin kanssa, mutta saksalaisvahti veti tässä pidemmän korren.

52. minuutilla Ibrahimovic pääsi haastamaan toppariksi laitettua Branislav Ivanovicia vierailijoiden rangaistusalueella. Ruotsalainen harhautteli vastustajansa hienosti, mutta yhtä komea oli Courtoisin torjuntakin. Peli säilyi tasalukemissa.

Kahdeksan minuuttia edellisen tilanteen jälkeen Zlatan kehitteli tällä kertaa Lucasille paikan mainiolla seinäsyötöllä. Brasilialainen laituri pääsi rynnimään sisälle rangaistusalueelle, mutta Courtois onnistui selvittämään tämänkin tilanteen.

Englantilaisten maali roikkui ilmassa käytännössä koko toisen puoliajan. Järkyttävä temmolla hyökännyt PSG joutui pettymään kerta toisensa jälkeen, sillä pallon edessä viime hetkellä oli kerta toisensa jälkeen joko Chelsea-puolustus tai Courtois. 77. minuutilla maali kuitenkin syntyi. Hyviä syöttöjä läpi ottelun tarjoillut Ángel Di María pelasi vaihtomies Edinson Cavanin läpi, eikä uruguyalainen erehtynyt vaan viimeisteli komealla sijoituksella pallon verkkoon.

Ottelu päättyi 2-1-lukemin. Seuraava osaottelu pelataan Stamford Bridgellä 9.3.

Mestarien liiga tiistaina

Benfica-Zenit 1-0 (0-0)

ulosajo – Criscito (90.)
1-0 Jonas (90+1)

PSG-Chelsea 2-1 (1-1)

1-0 Zlatan Ibrahimovic 39.
1-1 John Obi Mikel (45+1)
2-1 Edinson Cavani (77.)