Manchester City avaa Mestarien liigan pudotuspelinsä Ukrainan vierailulla. Cityzens ei ole koskaan selviytynyt puolivälieriin. Onko nyt sen aika?

Poissaolot

Kiovan Dynamo

Mykola Morozyuk (loukkaantuminen)
Olexandr Rybka (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Antunes (pelikiellossa)

Manchester City

Kevin De Bruyne (loukkaantuminen)
Fabian Delph (loukkaantuminen)
Jesús Navas (loukkaantuminen)
Eliaquim Mangala (loukkaantuminen)
Samir Nasri (loukkaantuminen)
Wilfried Bony (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Bacary Sagna (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Kiovan Dynamo

Kiovan Dynamo-Strömsgodset 2-1 (ystävyysottelu)
Litex Lovech-Kiovan Dynamo 1-1 (ystävyysottelu)
Luanda-Kiovan Dynamo 0-2 (ystävyysottelu)

Manchester City

Chelsea-Manchester City 5-1 (FA Cup)
Manchester City-Tottenham 1-2 (Valioliiga)
Manchester City-Leicester 1-3 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Manchester City-Kiovan Dynamo 1-0 (17.3.2011, Eurooppa-liiga)

Arvio

Manchester City kohtaa keskiviikkona vastustajan, joka pudotti seuran viisi vuotta sitten Eurooppa-liigan pudotuspeleistä. Keväällä 2011 ratkaisevaksi tekijäksi nousi juuri Ukrainassa pelattu vierasottelu, jonka Cityzens hävisi 2-0-lukemin. Dynamo on Mestarien liigan pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa sitten kauden 1999-2000.

Isäntäjoukkue Dynamo ei ole pelannut joulukuun Mestarien liigan päätöskierroksen jälkeen ainuttakaan kilpailullista ottelua. Ukrainan sarjan ollessa poikki takana on vain harjoituspelejä.

Pelaamattomuudessa on myös hyötynsä, sillä poissaolot ovat isäntien leirissä vähäisiä. Varmasti sivussa ovat ainoastaan pelikieltoa kärsivä laitapuolustaja Antunes ja toppari Mykola Morozyuk.

Dynamon joukkue koostuu Ukrainan maajoukkueen runkopelaajista. Huomiota kannattaa erityisesti kiinnittää Barcelonankin kiinnostuksen herättäneeseen Andriyi Yarmolenkoon. Taitava laitahyökkääjä viimeisteli lohkovaiheessa kaksi maalia.

Manuel Pellegrini lepuutti sunnuntaina lähes koko avausmiehistöään. Hinta oli kova Chelsean sysättyä Cityn ulos FA Cupista murskaavin 5-1-lukemin.

Valioliigassa Cityn otteet ovat olleet viime aikoina hyvin vaisuja. Kotinurmella takana on tappiot sekä Tottenhamille että Leicesterille. Kokonaisuudessaan edellisestä viidestä sarjaottelusta voitto on irronnut vain kahdesta.

Cityzensien loukkaantumistilanne näyttää pahalta. Keskikentän pahin poissaolo on kesän avainhankinta Kevin De Bruynen puuttuminen. Sekä taitavana pelintekijänä että vahvana viimeistelijänä tunnetun belgin poissaolo on iso menetys. Samir Nasrin ja Jesús Navasin myös puuttuessa lähes ainoat vaihtoehdot laidoille ovat Raheem Sterling ja David Silva. Eliaquim Mangalan loukkaantumisen myötä toppariparin muodostavat todennäköisesti Vincent Kompany ja Nicolás Otamendi.

Vaikka Cityn peli joukkueena on tökkinyt, yksi mies on ollut tasaisen vahva suorittaja. Loukkaantumisestaan vuoden alussa toipuneen Sergio Agüeron jälki viime peleissä ei jätä ketään kylmäksi. Argentiinalainen on tehnyt vuodenvaihteen jälkeen seitsemän maalia.

Cityn viime aikojen heikkoja otteita tasoittaa Dynamon pelaamattomuus. Ukrainalaisisännät ovat viime aikoina pelanneet vain panoksittomia harjoituspelejä, missä intensiteetti ei ole läheskään yhtä korkea. Sunnuntain lepuutusten myötä City myös pääsee Dynamon kimppuun virkeällä miehistöllä.

City on materiaaliltaan huomattavasti isäntiään laadukkaampi ja Dynamolta puuttuu kokonaan kilpailutuntuma. Sinipaitojen pääpaino myös on menestyä Mestarien liigassa, joka on ollut vuosia joukkueen kompastuskivi.

Nyt, kun Barcelona ei tullut vastaan avauskierroksella mahdollisuudet keväälle ovat suuria. Uskotaan siis Cityzensin vierasvoittoon 0-2-lukemin.