Antonio Conte näyttää todennäköisimmältä vaihtoehdolta Chelsean seuraavaksi manageriksi. Valmentajan hyvin tunteva Andrea Pirlo uskoo että liitto johtaisi menestystarinaan, mutta myös varoittaa pelaajia Italian maajoukkuetta nykyisin luotsaavan miehen luonteesta.

Conte hankki Pirlon Juventukseen vuonna 2011, ja miehet voittivat yhdessä kolme Italian mestaruutta, Scudettoa.

– Rakastan häntä, hän saa minulta pelkkää kunnioitusta ja ihailua. Tiedän, että minkä tahansa työn hän ottaakaan vastaan, se tapahtuu hänen omilla ehdoillaan. Se tarkoittaa kaikkea; pelaajia, jotka hän haluaa kiinnittää, pelaajia, joista hän haluaa eroon, pelitapaa.

– Jos hänen antaa työskennellä omilla metodeillaan, saa tulokseksi joukkueen joka pelaa viihdyttävää jalkapalloa, ja menestyy.

Pirlolla on kuitenkin myös varoituksen sana Chelsean pelaajille ja sen omistajalle.

– Conten sisällään asuu peto. Olen ollut pukuhuoneessa otteluissa, joita olemme voittamassa, ja hän on tullut sisään paiskoen täysinäisiä vesipulloja koska on nähnyt pelissämme virheitä, tai koska hän on sitä mieltä, että meidän pitäisi johtaa ottelua suuremmalla erolla.

– Hänen elämänsä on jalkapalloa. Hän valvoo kolmeen-neljään yöllä ja tutkii videoita, etsii virheitä ja opiskelee tulevan vastustajan peliä. Hänen vaimonsa on uskomattoman ymmärtäväinen, sillä hän saattaa sytytellä makuuhuoneen valoja keskellä yötä tehdäkseen muistiinpanoja. Mikäli Antonio ottaa työn Chelseassa vastaan, Elisabetta-vaimolla tulee olemaan reilusti aikaa tutustua kaupunkiin. Antoniolla on nimittäin hänen lisäkseen toinen vaimo, jalkapallo.

Keskikenttälegenda jatkaa vielä kaksijakoisen persoonan hehkuttamista.

– Olen pelannut monien loistavien managerien alaisuudessa, mutta vakuutan, että Antonio Conte on nero. Kuten kaikki nerot tavallaan, hän on myös hullu. Kun hän on vihainen, pukuhuone on vaarallisin paikka jossa voit olla.

Lähde: Four Four Two