Tällä kaudella tarjoamme kuukausittain katsauksen toisen sarjaportaan, eli Mestaruussarjan, maailmaan. 24 joukkuetta kisaa kahdesta suorasta ja yhdestä nousukarsintojen jälkeisestä paikasta Valioliigaan. Kolme seuraa putoaa Ykkösliigaan.

Burnley hyvässä vireessä

Ennen helmikuun pelejä näytti jo hieman siltä, että Hull ja Middlesbrough tekisivät kärjessä pesäeroa muihin. Toisena olleen Boron ero kolmannen sijan Burnleyyn oli neljä pistettä, mikä on Mestaruussarjassa suhteellisen paljon. Vahvassa kurssissa seilaava Burnley nousi kuitenkin helmikuun aikana sekä Boron että Hullin ohi. Viimeisestä 11 sarjaottelustaan joukkue ei ole hävinnyt yhtään. Helmikuussa erityisen tärkeiksi osoittautuivat tasapeli kuudentena olevaa Sheffield Wednesdayta vastaan ja voitto Hullista.

Burnleya lukuun ottamatta kärki näyttää aika lailla samalta kuin ennenkin. Hull ja Boro ovat pisteen päässä Burnleysta ja pisteen verran Brightonia edellä. Nelikko on irtaantunut muista, sillä viidentenä majaileva Derby on jäänyt kuuden pisteen päähän Brightonista. Viimeisellä pudotuspelipaikalla on tällä hetkellä tosiaan Sheffield Wednesday.

Vahvaksi povattu kaksikko keskikastissa

Ennen kauden alkua moni uskoi Queens Park Rangersin ja Wolverhamptonin mahdollisuuksiin. Nyt alkaa molemmilla olla kiire, mitä tulee nousukarsintasijoituksiin. QPR on pelannut kolme viimeisintä peliään ilman tappiota, mutta Wednesday on yhä 11 pisteen päässä.

Wolves on pisteen verran QPR:n takana. Joukkue sai juuri katkaistua seitsemän ottelun voitottoman putkensa. Ehkei parhaan maalintekijän, Benik Afoben, myyminen sittenkään ollut niin järkevää. Wolvesin ongelmat kun alkoivat käytännössä juuri silloin, ja ongelmia on viime viikkoina nimenomaan ollut maalinteossa.

Boltonilla ja Charltonilla tukalaa

Mestaruussarjan kolme heikointa joukkuetta on tällä hetkellä Charlton, Bolton ja Rotherham. Charltonin osalta koko helmikuu meni ilman voittoja. Tappioita tuli neljä, tasapelejä yksi. Bolton sentään voitti yhden ottelun, samoin Rotherham.

Tämän hetken tilanne on se, että Charltonilla ja Boltonilla on putoamisviivan paremmalle puolelle matkaa jo seitsemän pistettä. Rotherhamin tilanne on hieman valoisampi, sillä joukkue on kolmen pinnan päässä 21. sijan MK Donsista.

Mestaruussarjan maalipörssi top 5

1. Andre Gray (Burnley), 18 maalia
2. Abel Hernández (Hull), 16
3. Ross McCormack (Fulham), 16
4. Alan Judge (Brentford), 14
5. Nahki Wells (Huddersfield), 13