Tässä Valioliiga.comin viikottainen katsaus suomalaispelaajien edesottamuksiin Englannin kentillä. Aloitetaan nuorten puolelta.

Hugo Keto jatkoi tuttuun tapaan Arsenalin alle 18-vuotiaiden maalin suulla, kun joukkue kohtasi nuorten FA Cupin puolivälierässä Liverpoolin. Ottelu pelattiin poikkeuksellisesti edustusjoukkueen puitteissa, Emirates Stadiumilla. Keto oli vähintäänkin isossa roolissa joukkueen selviämisessä tähän pisteeseen; hän torjui edellisellä kierroksella rangaistuspotkukilpailuun venyneessä Coventry-kohtaamisessa kaikkiaan kolme rankkaria.

Tällä kertaa pilkuille ei tarvinnut mennä, vaan Arsenal tasoitti tiensä välierään Manchester Cityä vastaan voittamalla ottelun 2-1. Ottelun kaikki osumat tehtiin 50. ja 60. minuutin välillä.

Glen Kamara ei ollut Southendin kokoonpanossa tämän hävitessä Chsterfieldille kotonaan Ykkösliigan ottelussa.

Aikuisikäisistä pelaajista Sakari Mattilan nimi loisti jo melko tutusti poissaolollaan Fulhamin kokoonpanosta, joukkueen pelatessa tasan 2-2 vierasottelussaan Mestarussarjassa Readingia vastaan. Niki Mäenpää istui yhtä tutusti penkillä, kun sarjan kärkipäähän ja nousumahdollisuuksien äärelle takaisin hamuava Brighton tasasi pisteet maalittomassa ottelussa Preston North Endin kanssa.

Ykkösliigassa todella vahvaa kautta pelaava Jussi Jääskeläinen aloitti Wiganin maalilla ottelussa Peterborough Unitedia vastaan, mutta ei ollut kentällä enää 1-1 -tulokseen päättyneen pelin maalien syntyessä. Jääskeläinen törmäsi ottelun 17. minuutilla yhteen Jon Taylorin kanssa, ja joutui tämän seurauksena vaihtoon. Loukkaantumisen asteesta ei toistaiseksi ole tietoa.