Everton ja Chelsea kohtaavat toisensa FA Cupin puolivälierässä lauantaina kotonaan Goodison Parkilla. Isäntien manageri Roberto Martinez myöntää, että kyseessä on tärkeä peli, muttei usko sen ratkaisevan Evertonin koko kauden onnistumista.

– Viime aikojen aikaansaamattomuus aiheuttaa tuskaa, jonka joukkue jakaa kannattajiensa kanssa. Pelissämme on ollut kauden aikana todella lupaavia merkkejä, mutta sitten olemme hukanneet mahdollisuudet ja antaneet vastustajille turhia pisteitä. Se on todella turhauttavaa, siksi meidän on nyt katsottava tiukasti sekä cupin puolivälierää, että loppukautta liigassa.

– Näen lauantain ottelun mahdollisuutena, joka meidän tulee käyttää kääntäen kaikki kauden aikana kertynyt tuska ja pettymys voimavaraksemme. En usko pelin ratkaisevan kaikkea. Näen sen otteluna, jossa haluamme olla mukana.

Evertonin terveystilanne on kaksijakoinen. Laituri Aaron Lennon on epävarma osallistuja cup-otteluun, samoin kuin puolustaja Bryan Oviedo. Leighton Baines puolestaan on saanut hoitoa jatkuviin nilkkaongelmiinsa, ja hän saattaa ottaa Oviedon paikan. Martinez odottaa myös hiljattain sairastelleiden keskikenttäpelaajien Gareth Barryn ja Tom Cleverleyn olevan käytettävissään lauantaina.

Lähde: The Guardian