Aston Villan ahdinko syveni entisestään viikonlopun kierroksen ensimmäisessä Valioliiga-ottelussa. Villa hävisi kotonaan Chelsealle rumasti 0-4. Tappio oli birminghamilaisjoukkueelle jo kauden 22:s. Putoamisviivan päälle on matkaa 12 pistettä, ja Villalla on vain kuusi peliä jäljellä. Putoaminen sarjaporrasta alemmas on siis hyvin todennäköinen. Jos ei ollut hauskaa Aston Villan pelaajilla, ei kovin riemukasta ollut seuran johtoportaallakaan, jonka tekemisiä katsojat kritisoivat hyvin näkyvästi ja äänekkäästi.

BIRMINGHAM, ENGLAND - APRIL 02: Aston Villa supporters hold banners during the Barclays Premier League match between Aston Villa and Chelsea at Villa Park on April 2, 2016 in Birmingham, England. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
Kuva: Getty Images.

Siinä missä ottelu Chelseaa vastaan oli Villalle tutun mollivoittoinen, Chelsea-leirillä riitti sekä ilon että surun aiheita. Pelikieltoa sovittaneen Diego Costan tilalla avauksessa pelannut Loïc Rémy loukkaantui jo 23 minuutin kohdalla, eikä kyennyt jatkamaan. Hänen paikkansa piikissä otti tammikuun lopussa Chelseaan lainattu Alexandre Pato, jolle peli oli ensimmäinen lontoolaisseuran paidassa.

Vain kolme minuuttia vaihdon jälkeen Chelsea siirtyi ottelussa johtoon. John Obi Mikel riisti keskialueella pallon ja pelasi sen nopeasti vierelleen Pedrolle. Hyökkääjä jatkoi oikeaa laitaa pitkin ylös nousseelle César Azpilicuetalle, joka puolestaan keskitti nopeasti matalan pallon rangaistusalueen sisään. Paikalla oli nuori Ruben Loftus-Cheek, joka tälläsi uransa ensimmäisen Valioliiga-maalin.

Juuri ennen taukoa Chelsea sai Valioliiga-historiaansa toisenkin uuden maalintekijän. Aly Cissokho paini kömpelösti ja typerästi Paton nurin rangaistusalueella. Tuloksena rankkari, jonka Pato itse upotti maaliin.

Tauko ei tuonut muutosta. Toinen jakso ehti vanhentua vain 50 sekuntia, kun vierasjoukkue löi lukemat 3-0:aan. Pallo pelattiin Chelsean kenttäpuoliskolta kohti Patoa, joka toimi onnistuneesti kohdehyökkääjänä. Villan puolustuslinja peruutti, kun Chelsea hyökkäsi rintamana. Lopulta Pato pelasi oivan seinän Oscarin kanssa. Oscar syötti päädystä takaviistoon Pedrolle, joka sijoitti pallon verkkoon.

Vajaan tunnin kohdalla sama mies osui toistamiseen. Jälleen Pato oli vahvasti alustamassa maalia, sillä Brad Guzan torjui hyökkääjän laukauksen suoraan Pedrolle. Espanjalaisella oli melko helppo työ putata irtopallo maaliin.

4-0-tilanteessa Chelsean oli helppo vetää jalkaa pois kaasulta ja antaa vastuuta nuorille. Vartti ennen täyttä aikaa tehtiin lisää Blues-historiaa, kun Jake Clarke-Salter vaihdettiin Pedron tilalle. Ottelu oli 18-vuotiaan Clarke-Salterin ensimmäinen Chelsean edustusjoukkueessa.

Parin debytantin ja parin uuden Valioliiga-maalintekijän lisäksi Chelsea sai ottelusta mukaansa kolme sarjapistettä. Joukkue nousi 44 pinnaan ja tässä vaiheessa kierrosta sijalle yhdeksän. Viimeiseen Mestarien liiga -paikkaan on matkaa seitsemän pistettä.

Villa sen sijaan sai vielä ylimääräistä jobinpostia 85. minuutilla. Alan Hutton taklasi jalkapohja edellä Loftus-Cheekiä, mikä johti toisen varoituksen myötä suihkukomennukseen.

Valioliiga lauantaina

Aston Villa-Chelsea 0-4 (0-2)
0-1 Ruben Loftus-Cheek (26.)
0-2 Alexandre Pato rp. (45+3.)
0-3 Pedro (46.)
0-4 Pedro (59.)
Ulosajo, Alan Hutton, Aston Villa (85.)

Arsenal-Watford klo 17

Bournemouth-Manchester City klo 17

Norwich-Newcastle klo 17

Stoke-Swansea klo 17

Sunderland-West Bromwich klo 17

West Ham-Crystal Palace klo 17

Liverpool-Tottenham klo 19.30