Aston Villan kausi on ollut yhtä syöksyä. Joukkue on voittanut 32 liigaottelustaan vain kolme, pelannut seitsemän tasan ja hävinnyt peräti 22. Lauantaina tuli kotikentällä takkiin Chelsealta maalein 0-4.

Ei siis ihme, että Villan kannattajat ovat turhautuneita ja jopa vihaisia. Eilisessä ottelussa moni kannattaja piteli banneria, jossa luki vapaasti suomentaen: ”Hieno historia, mitä tulevaisuudessa?” Yleisön seassa näkyi myös useita lakanoita, joissa kritisoitiin omistaja Randy Lerneriä.

Chelsea-ottelun jälkeen Villan väliaikaismanagerina toimivalta Eric Blackilta kysyttiin, pystyykö seura voittamaan kannattajat uudestaan puolelleen.

– Sen on tapahduttava, ja se myös tapahtuu. Kuinka nopeasti, en tiedä, Black sanoi BBC Sportin haastattelussa.

– Kun joukkue on pahnan pohjimmaisena, voin ymmärtää kannattajien tyytymättömyyden. Meidän on annettava kannattajillemme jotain, eikä toisin päin. Tämä on ollut heille raskas kausi.

– Olemme tietoisia siitä, että ongelmat ovat syvemmällä kuin tuloksissa. Fanien on nähtävä jonkinlaista yrittämistä. Chelsea-pelissä oli sitä jonkin verran. Pelaajilta on kysyttävä, taistelivatko he tarpeeksi.