Aurinkoisessa Sunderlandissa pelattiin tärkeistä pisteistä, kun putoamista vastaan taistelevan kotijoukkueen vieraaksi saapui mestarikandidaatti Leicester.

Ensimmäinen vartti mentiin kenties odotetulla tavalla; vieraat hallitsivat palloa lähes 70-prosenttisesti. Todella vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan nähty.

Ottelun tärkeys näkyi pelaajien otteissa, rikkeitä tehtiin paljon. Ensimmäinen tilastomerkintä oli Sunderlandin Fabio Borinin saama varoitus 21. minuutilla. Sama mies oli paikalla myös seuraavan keltaisen kortin noustessa, tällä kertaa erotuomari Anthony Taylor varoitti Leicesterin Christian Fuchsia. Tilanteen jälkeen Borinia hoidettiin kentällä hyvä tovi.

Ensimmäisen jakson edetessä pallonhallinta tasoittui huomattavasti, ja kotijoukkueella oli viimeisen kymmenen minuutin aikana hyviä hyökkäysjaksoja. Jonkin aikaa Leicester näytti kaikelta muulta kuin mestarilta, epäonnistuttuaan pallon siivoamisessa omalta alueeltaan minuutti minuutin jälkeen.

Rangaistuspotkuja vaadittiin molempien joukkueiden toimesta moneen otteeseen. Ehkä selkein mahdollisuus pilkun tuomitsemiseen tuli 36. minuutilla, kun Patrick van Aanholtin lähettämä pallo osui Robert Huthin käteen, jolla tämä piti tukea maahan nojaten maalin edessä. Käsivirhe oli varmasti tahaton, mutta omiaan nostamaan jälleen puheita siitä, miten harvoin Leicesteriä vastaan tuomitaan rankkareita.

Jamie Vardylla oli erinomainen paikka viedä vieraat johtoon 45. minuutin kohdalla, mutta kärki tuhlasi tilanteen yrittämällä volley-vetoa ensimmäisellä kosketuksella. Heti tämän perään Leicester vaati rankkaria, kun Riyad Mahrezin veto pamahti Younes Kaboulin kyynärpäähän.

Lisäminuutit toivat otteluun todella paljon sähköä. Paras maalitilanne koko jaksolla nähtiin Borinin vedosta, joka otti kimmokkeen Wes Morganin kädestä, jälleen. Kasper Schmeichel onnistui kuitenkin reaktiotorjunnassaan, eikä Taylor nähnyt virhettä. Näin tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

Vardy juoksi kaksi kertaa, riittävästi

Toisen jakson alkuun kotijoukkue sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteen purkamisessa Leicester-puolustuksella oli suuria ongelmia. Borinin veto ei kuitenkaan päätynyt maaliin saakka.

50. minuutin kohdalla ottelussa jatkuvasti esillä ollut Borini sai aikaan hyvän vedon, joka painui vain vähän ohi taka-ylänurkasta. Pari minuuttia tästä Shinji Okazaki pääsi yrittämään toisessa päässä, mutta ampui yli maalin.

Danny Drinkwater puolestaan pääsi keskialueen pallonriiston jälkeen Vardyn syötöstä nokikkain Vito Mannonen kanssa terävästä vastahyökkäyksestä, mutta italialainen veti tilanteessa pidemmän korren.

62.minuutilla nähtiin ottelun ensimmäinen vaihto, kun Claudio Ranieri jo totuttuun tapaan vaihtoi Leonardo Ulloan sisään, Okazakin tilalle.

66. minuutilla Jamie Vardy muistutti, että yksi hyvä juoksu ja laukaus muuten heikossa ottelussa voi muuttaa kaiken. Kaboul yritti viimeiseen asti pysyä vauhdissa, mutta jäi. Vardyn laukaus takakulmaan, 0-1.

Sam Allardyce reagoi tappiolle jäämiseen nopeasti; vaihtoon kentältä tulivat Whabi Khazri ja Yann M’Vila, sisään Dame N’Doye ja Jack Rodwell.

Maalinsa jälkeen Leicester sai melko selkeän otteen pelistä. 76. minuutilla kovasti raatanut Sunderlandin Borini tuli vaihtoon, hänen tilalleen Jeremain Lens.

Van Aanholt sai pallon 78. minuutilla alle metrin päässä Leicester-maalista, muttei onnistunut saamaan sitä kontrolliinsa, vaan tilanne päättyi maalipotkutuomioon.

82. minuutilla Rodwell hukkasi täydellisen paikan tasoitukseen. Veto täysin vapaasta paikasta ohi takanurkan. Hetken kuluttua tästä Mannone piti Sunderlandin mukana pelissä voittamalla kaksintaistelun Ulloan kanssa.

Viiden minuutin lisäajalla Sunderland ei saanut minkäänlaista kiriä aikaan, ja Mannonen torjunnat pitivät pitkään ottelun lukemat Leicesterin tavaramerkin mukaisena. 95. minuutilla Vardy sitten ehti siihen toiseen juoksuunsa päivän aikana. Juostuaan ensin puolustajan kumoon hän ohitti vielä maalivahdin, ja upotti 0-2.