Sivistämme jokaisen kierroksen jälkeen lukijoitamme jollakin tilastofaktalla. Tällä kertaa tarjolla Tottenhamin kannattajia varmasti miellyttävä muutos historiassa.

Manchester Unitedin eilinen rökäletappio Spursin vieraana katkaisi pitkään jatkuneen trendin. Edellisen kerran punaiset olivat nimittäin hävinneet White Hart Lanella 15 vuotta sitten.

Voittomaaliksi jääneen 1-0 -osuman tekijä Dele Alli oli edellisen Tottenhamin Unitedista ottaman kotivoiton aikaan viisivuotias. Alli täyttää 20 vuotta tänään, joten hän muutti historiaa viimeisenä teini-ikäisenä viettämänään päivänä.

14 ottelua jatkuneen putken katkaisemisessa osansa oli myös tanskalaisella Christian Eriksenillä, joka antoi syötön Allin maaliin. Hänestä tuli näin kuudes Spurs-pelaaja historiassa, joka on yhden Valioliiga-kauden aikana antanut 10 maaliin johtanutta syöttöä. Aiemmat tämän määrän kasanneet ovat Darren Anderton, Jürgen Klinsmann, David Ginola, Emmanuel Adebayor ja Gareth Bale.

Erik Lamela on myös nähtävästi vireessä pelattaessa manchesterilaisjoukkueita vastaan: eiliselle osui toinen kerta, kun argentiinalainen sai samassa Valioliiga-ottelussa tililleen sekä maalin että syöttöpisteen. Edellisen kerran tämä onnistui häneltä 4-1 -voitossa Manchester Citystä kuluvalla kaudella.

Ottelu päättyi pikaisella vyörytyksellä maalinsa tehneen Tottenhamin 3-0 -voittoon.

Kierroksen tilastofaktat tarjoaa yhteistyökumppanimme Vivus.fi.