Eurooppa-liigan puolivälierät jatkuvat torstai-iltana toisten osaotteluiden merkeissä. Englannin kentillä katseet suuntautuvat Anfieldille, missä Liverpool isännöi saksalaista Borussia Dortmundia. Edellinen osaottelu Signal Iduna Parkilla päättyi 1-1-tasapeliin, joten Poolilla on vierasmaalin myötä hienoinen etu otteluun lähdettäessä.

Poissaolot

Liverpool

Jordan Henderson (loukkaantuminen)
Joe Gómez (loukkaantuminen)
Danny Ings (loukkaantuminen)
Christian Benteke (loukkaantuminen)

Borussia Dortmund

Neven Subotic (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Liverpool

Liverpool-Stoke 4-1 (Valioliiga)
Borussia Dortmund-Liverpool 1-1 (Eurooppa-liiga)
Liverpool-Tottenham 1-1 (Valioliiga)

Borussia Dortmund

Schalke-Borussia Dortmund 2-2 (Bundesliiga)
Borussia Dortmund-Liverpool 1-1 (Eurooppa-liiga)
Borussia Dortmund-Werder Bremen 3-2 (Bundesliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Borussia Dortmund-Liverpool 1-1 (7.4.2016, Eurooppa-liiga)

Arvio

Liverpool pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista. Joukkueen viimeisimmät ottelut ovat sujuneet mainiosti. Edellinen Valioliiga-ottelu Stokea vastaan päättyi yksipuolisen näytöksen jälkeen mukavaan 4-1-voittoon. Tätä ennen Punaiset saivat napattua tasapelit niin Dortmundista kuin Tottenhamistakin. Poolilla on yhä saumat päästä ensi kaudeksi Eurooppaan myös Valioliigan kautta, mutta Jürgen Klopp tahtoo varmasti edetä tästä jatkoon. Eurooppa-liigan voittajalle on tiedossa paikka Mestarien liigassa. Saksalaisen vanha seura on kovimpia ellei kovin tämän kauden Eurooppa-liigan joukkueista, jonka tiputtamisen myötä jatko voisi jopa helpottua.

Isäntien loukkaantumistilanne on kohtalainen. Hyökkäyksestä sivussa ovat sekä Christian Benteke että pitkäaikaispotilas Danny Ings. Nähtäväksi jää avaako Klopp ottelun kahdella hyökkääjällä. Daniel Sturridgen laatu tiedetään, mutta belgialainen Divock Origi on tällä hetkellä kovassa iskussa. Viime ottelussa Stokea vastaan syntyi kaksi maalia. Jordan Hendersonin poissaolon keskikentällä paikannee Joe Allen.

Dortmundin vauhti on ollut hurjaa. Edellistä tappiosta on aikaa jo vajaa neljä kuukautta. Keltamustat hävisi edellisen kerran ennen joulua, kun Köln nappasi joukkueelta Bundesliigassa täydet pisteet. Paikka sarjataulukon kahden parhaan joukossa on varmistunut jo aika päiviä sitten. Saksalaisten luotsi Thomas Tuchel kuitenkin haluaisi varmasti lisätä ansioluetteloonsa tämän kilpailun voiton, sillä siihen on nyt erittäin hyvät mahdollisuudet.

Dortmundin loukkaantumistilanne on mainio. Toppariosaston Neven Subotic on ainoana pelaajana loukkaantuneiden kirjoissa, joten Tuchel saa otteluun parhaimman mahdollisen miehistön. Tuchel on peluuttanut Mats Hummelsin parina keskikentän koulutuksen saanutta Sven Benderiä. Bender ottanee topparin paikan myös tänä iltana, ellei kokoonpanosta löytyvä Sokratis Papastathopoulous saa mahdollisuutta. Hyökkäyskolmikkona jatkanee Marco ReusPierre-Emerick AubameyangHenrikh Mkhitariyan. Viimeiseksi mainittu pelasi edellisessä osassa keskikentän keskustassa, mutta Ilkay Gündoganin tervehdyttyä paikka oikealla on jälleen täytettävänä.

Luvassa on eittämättä mielenkiintoinen kamppailu. Kloppin tunteellinen paluu entisen kotiseuransa stadionille sai mainion päätöksen, kun Pool kaivoi tasapelin tehden tärkeän vierasmaalin. Maalitonta tasapeliä tästä ei kuitenkaan varmasti tule, sillä molempien joukkueiden vahvuus on viihdyttävä hyökkäysvoittoinen jalkapallo. Ottelu päättyy joko isäntien voittoon, tai isompinumeroiseen tasapeliin, jonka myötä Dortmund jatkaisi. Ottelupari on täysin auki.