Newcastle todettiin työtuomioistuimessa syylliseksi ex-pelaaja Jonás Gutiérrezin syrjimistapauksessa (uutinen). Gutiérrezin mukaan seura esti hänen sopimuksen uusiutumisen, kun argentiinalaispelaaja kävi taistelua kivessyöpää vastaan.

Seitsemän kauden ajan Newcastlea edustanut Gutiérrez lähetti Newcastle-omistaja Mike Ashleylle suunnatun twiitin tapauksen ratkettua. Twiitistä voi päätellä, että Ashleylla oli iso osa syrjimistapauksessa.

– Ashley, yksi asia, et ymmärrä Newcastlea, et ymmärrä kannattajia ja kaupunkia. Ansaitsimme enemmän. Olemme Geordie-kansa, Gutiérrez twiittasi viitaten Tynesidella käytettyyn lempinimeen.

Newcastle-pelaajilta tukea Gutiérrezille

Gutiérrez on kertonut olevansa helpottunut ja tyytyväinen oikeuden päätökseen. Argentiinalaisen mukaan hän on saanut onnitteluviestejä sekä nykyisiltä että entisiltä Newcastle-pelaajilta.

– Minulla on hyviä kavereita ajaltani Newcastlessa. Pitkään kanssani pelanneet pelaajat, kuten Perchy (James Perch), Ryan Taylor, Dan Gosling, Robbie Elliott – olimme todella läheisiä ja edelleen keskustelemme toisinaan, Gutiérrez kertoi.

– He tiesivät meneillään olleista asioista. He eivät ymmärtäneet tapaa, jolla Newcastle kohteli minua.

– Kun päätös annettiin, he soittivat minulle onnitellakseen, koska he tiesivät mitä olen joutunut kokemaan.

Lähde: BBC