Lauantaina Valioliigassa pelattiin hienoa kamppailuita, mutta poimintamme kohdistuu sunnuntain iltapäivään. Paikasta viiden kärjessä taisteleva West Ham haastaa vieraissa sarjakärki Leicesterin.

Lähtökohdat

Leicester on Valioliigan kärjessä seitsemän pisteen erotuksella Tottenhamiin. Jaossa on jäljellä olevista otteluista 15 pistettä, joten huomisen ottelun voittaminen vankistaisi tuhkimotarinaa entisestään. Kettujen edellisestä tappiosta on aikaa yli kaksi kuukautta. Tuon Arsenal-tappion jälkeen meno on ollut vakuuttavaa. Seitsemässä ottelussa joukkue on päästänyt ainoastaan kaksi maalia. Saldona kyseisistä otteluista on kuusi voittoa ja yksi tasapeli.

West Ham havittelee yhä viidettä sijaa, ja paikkaa Eurooppa-liigassa. Matkaa Manchester Unitediin on neljä pistettä. Hammers on tällä hetkellä viiden ottelun voitottomassa putkessa, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon. Edellinen voitto on maaliskuun alulta Evertonia vastaan.

Kokoonpanotilanteet

Molempien joukkueiden tilanne loukkaantumisten suhteen on hyvä. Isäntien ainoa poissaolija on Matthew James. Vierailijoiden loukkaantuneiden kirjoissa on Sam Byram ja Diafra Sakho. Ottelussa nähtäneen parhaimmat mahdolliset kokoonpanot.

Edelliset ottelut

Leicester

Sunderland-Leicester 0-2 (Valioliiga)
Leicester-Southampton 1-0 (Valioliiga)
Crystal Palace-Leicester 0-1 (Valioliiga)

West Ham

West Ham-Manchester United 1-2 (FA Cup)
West Ham-Arsenal 3-3 (Valioliiga)
West Ham-Crystal Palace 2-2 (Valioliiga)

Viimeisin keskinäinen ottelu

Leicester-West Ham 2-1 (22.9.2015, Liigacup)

Yhteinen historia

Joukkueilla on pitkä historia eri sarjatasoilta. 125 ottelusta 45 on päättynyt Leicesterin voittoon. West Ham on voittanut 51 kertaa, ja 29 kertaa on pelattu tasan. Valioliigan puolella Ketut ovat olleet viime otteluissa edellä. Kolmesta viime ottelusta kaksi on päättynyt Leicesterin voittoon.

Tilastoniiloille

Leicester on pitänyt nollapelin jo 1,5 kuukauden ajan. West Hamin viimeisimmästä nollapelistä on saman verran aikaa.

Tulessa

West Hamin pitkäjalkainen hyökkääjä Andy Carroll shokeerasi monia Lontoon paikalliskamppailussa Arsenalia vastaan viikko sitten. Englantilainen viimeisteli hattutempun Tykkimiesten verkkoon kahdeksassa minuutissa.

Jäässä

Tammikuun siirtoikkunassa West Hamiin siirtynyt nigerialaishyökkääjä Emmanuel Emenike ei ole onnistunut vielä kertaakaan maalinteossa nykyisessä seurassaan. Helmikuun lopulla FA Cupissa 28-vuotias iski kaksi maalia Blackburnin verkkoon, mutta muuten on ollut erittäin hiljaista.

Ratkaisun paikka

Molemmilla joukkueilla on vielä paljon panosta positiivisessa mielessä. Leicester jahtaa mestaruutta ja West Ham paikkaa Euroopan viheriöillä. Ensiksi mainitun puolustus on ollut Valioliigan parasta antia. Nollapelit toisensa perään ovat tuonneet Ketuille runsaasti arvokkaita voittoja. West Hamin puolustus on sen sijaan ollut haavoittuvainen, ja Leicesterin nopeat vastahyökkäykset voivat olla sille myrkkyä.

Arvio

Leicesterin voittokulku kohti mestaruutta jatkuu. Kasper Schmeichelin nollaputki rikkoutuu, mutta 2-1-voiton turvin pisteet jäävät King Power Stadiumille.