Valioliigakierros avattiin putoamistaistelun kannalta äärimmäisen tärkeässä pelissä Carrow Roadilla. Kotijoukkue Norwich oli ennen peliä yhden ottelun enemmän pelanneena neljä pistettä edellä vierailija Sunderlandia, joka on sen lähin uhkaaja. Sunderland taas oli kaksi pistettä edellä naapuriaan Newcastlea, edelleen putoajan paikalla.

Ottelun alkuhetkien juoni oli selkeä; Norwich painoi ja vierailijan peli keskittyi lähinnä blokkaamiseen ja pelin rikkomiseen. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella tuomittiin kolme vapaapotkua. Jermain Defoe odotteli yksinäisenä Sunderland-pelaajana syöttöä hyökkäysalueella, juurikaan palloon pääsemättä.

Ennen 20 minuutin täyttymistä vieraiden Fabio Borini sai huolimatta joukkueen vähäisestä tekemisestä pallon kanssa aikaan vedon, joka suuntautui vasemmalta vähän ohi. Norwichin vietyä ensimmäistä kymppiä, olivat maalintekoyritykset 25 minuutin kohdalla tasoittuneet 3-2 -tilanteeseen.

Ensimmäinen varsinainen tilastomerkintä tehtiin 31 minuutilla, kun Sunderlandin Wahbi Khazri sai keltaisen kortin.

40 minuutilla Sunderlandille tuomittiin rangaistuspotku, kun Andre Wisdom kaatoi Borinin boksissa. Italialainen pamautti pallon itse maaliin, 0-1.

Wisdom, joka toimi tilanteessa kömpelösti, on tuttu myös suomalaisille; hän hankki tökeröllä tallomisellaan punaisen kortin Ratinan stadionilla pelatussa Suomen ja Englannin alle 21-vuotiaiden maaottelussa vuonna 2013. Nyt puoliajalle mentiin saman miehen osaltaan aiheuttamassa 0-1 -tilanteessa.

Tilastoista ei Norwichille iloa

Sunderland teki ottelun tauolla vaihdon; varoituksen hankkinut Khazri tuli ulos, tilalle Duncan Watmore. Kotijoukkue puolestaan korvasi Robbie Bradyn kentällä Nathan Redmondilla.

Norwich sai jakson aluksi hälinää aikaiseksi vieraitten maalilla kahden perättäisen kulmapotkun muodossa. Hetkeä myöhemmin juuri kentälle tullut Redmond pamautti pallon tolppaan. Kulmapotkut Norwichille 50. minuutin kohdalla peräti 8-0.

Mutta muut tilastot sikseen; 53. minuutin kohdalla Sunderland tuplasi johtonsa Defoen maalilla. Borini tässäkin maalissa mukana, nyt syöttäjän ominaisuudessa. Black Cats näytti todella olevansa mukana taistelussa liigapaikasta.

67. minuutilla Sam Allardyce teki vaihdon: Sebastian Larsson tuli kentälle Yann M’Vilan tilalle.

Norwichin viimeinen vaihto tehtiin 74. minuutilla, kun kentällä turhautunut Steven Naismith vaihdettiin Cameron Jeromeen.

Watmore pääsi Defoen läpisyötöstä 78. minuutilla hyvin lähelle lopullisen naulan lyömistä, muttei lopulta onnistunut ohittamaan John Ruddya Norwichin maalilla.

80. minuutilla Redmond sai hyvin tilaa laukaukselle, ja vetikin kohti ylärimaa, Vito Mannone sai torjuttua tilanteen yhdellä kädellä jo Norwichin 12. kulmapotkuksi.

John O’Shea tuli ottelun varsinaisen peliajan viideksi viimeiseksi minuutiksi Sunderlandin puolustuspäähän kovasti raataneen Jan Kirchoffin tilalle.

91. minuutilla kanarialintujen pyristelylle lyötiin viimeinen piste, kun Watmore onnistui toimittamaan pallon Ruddyn käden kautta verkkoon; 0-3.

Sunderland otti tehokkaalla viimeistelyllä mittaamattoman arvokkaat kolme pistettä, kun taas Alex Neillin joukoille loppukaudeksi jää vielä paljon tekemistä. Tämän päivän vierailija on nyt pisteen päässä siitä, ottelun vähemmän pelanneena.

Norwich vei ottelussa kaikkia muita tilastoja, paitsi maaleja. Kulmapotkut merkittiin sen hyväksi 13-0, maalintekoyritykset 18-8.

Norwich – Sunderland 0-3

  • 41 min. Fabio Borini 0-1 (rangaistuspotku)
  • 53 min Jermain Defoe 0-2
  • 91 min. Duncan Watmore 0-3