Maalivahti Heurelho Gomes nousi lauantaina joukkueensa sankariksi ottelussa West Bromwichia vastaan. Brassivahti torjui ottelussa kaksi Saido Berahinon laukomaa rangaistuspotkua. Watford voitti ottelun 1-0-lukemin.

Gomes on Valioliiga-historian ensimmäinen maalivahti, joka on torjunut kahteen otteeseen kaksi rangaistuspotkua yksittäisessä ottelussa. Brassivahti onnistui samaisessa teossa pelatessaan Tottenhamissa.

Yrityksissään epäonnistunut Berahino oli onnistunut rangaistuspotkuissaan Baggies-paidassa 100-prosenttisesti ennen lauantaita.

Tilastot osoittavat, että Gomes on historian toiseksi paras rangaistuspotkujen torjuja Valioliigassa. Vähintään 20 rangaistuspotkua kohdanneista maalivahdeista parempaan torjuntaprosenttiin yltää ainoastaan David Seaman. Gomes on torjunut rangaistuspotkut 29-prosenttisesti. Vuonna 2004 uransa päättänyt Seaman torjui kohtaamansa rangaistuspotkut 32-prosenttisesti.

OptaJoe

@OptaJoe
2 - Heurelho Gomes is the first goalkeeper in Premier League history to save two penalties in two different Premier League games. Lifesaver.

OptaJoe

@OptaJoe
29% - Of goalkeepers to have faced 20+ pens in the PL, only David Seaman (32%) has saved a higher proportion than Heurelho Gomes. Barrier.