Liverpool voitti unohtumattomalla tavalla vuoden 2005 Mestarien liigan nousemalla kolmen maalin takaa AC Milanin rinnalle ja lopulta pilkuilla ohi. Rangaistuspotkukilpailussa Liverpool-vahti Jerzy Dudek torjui Andrea Pirlon ja Andrei Shevchenkon yritykset, minkä ansiosta finaali kääntyi kaikkien hämmästykseksi punapaidoille.

Istanbulin finaalin torjunnat eivät kuitenkaan painaneet silloisen Liverpool-valmentaja Rafael Benítezin vaakakupissa seuraavan kauden joukkueen rakennusprosesissa. Benítez hankki joukkueensa maalinsuulle maanmiehensä Pepe Reinan, joka syrjäytti Dudekin nokkimisjärjestyksessä.

Dudek alkoi etsiä itselleen uutta seuraa peliajan toivossa ja sopiva ottaja löytyikin, Bundesliigan FC Köln. Benítez kuitenkin kaatoi siirtoikkunan sulkeutumispäivänä kylmää vettä puolalaisen niskaan kertomalla, että Dudek tuskin saa lupaa lähteä yhtään mihinkään.

Dudek kuvailee tuntojaan kirjassaan.

– Olin raivoissani häneen, korvistani tuli savua ja kuulin päässäni pirullista ääntä, joka käski: ”lyö Beníteziä naamaan, lyö niin hän päästää sinut Saksaan”.

Dudek kuitenkin päätti olla tekemättä näin, eikä ole tänä päivänäkään varma, miten hän siihen pystyi. Katkeruus ei kuitenkaan kaikonnut.

– Koin, että hän kohteli minua epäreilusti, mutta se oli hänen tapaistaan. Hän teki kaiken niin kylmästi, jopa epäinhimillisesti, hän näki kaiken bisneksenä, Dudek vuodattaa kirjassaan.

Lähde: goal.com