Crystal Palace kesti ennakkosuosikin paineet ja eteni FA Cupin finaaliin välieräottelustaan Watfordia vastaan. Kotkat voittivat ottelun lopulta loppuluvuin 2-1 (1-0). Pääpeli oli kamppailussa avainasemassa, sillä kaikki kolme maalia tehtiin puskemalla.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei katsojille suurta viihdettä juuri tarjonnut. Odotukset tosin nousivat heti alkutahdeilla, kun Palace avasi maalihanat jo viiden minuutin pelin jälkeen.

Ensimmäinen maali oli hieno, jopa nerokas. Damien Delaney juoksi etutolpalle nostamaan vasemmalta laidalta annetun kulmapotkun yläilmoihin ja jatkon nikkasi päällään maaliin takatolpalle unohtunut Yannick Bolassie. Pusku ei ollut helpoin mahdollinen torjuttava Costel Pantilimonille, mutta torjuntayrityskin jätti hieman toivomisen varaa.

Taisto jatkui melko tasaisena ensimmäisellä puoliajalla, mutta Palace jatkoi hiuksenhienoa painostustaan. Maalipaikoilla ei ensimmäisellä puoliajalla kuitenkaan mässäilty kummankin joukkueen puolustuksen pitäessä hyökkäysyritykset loitolla omilta maaleistaan.

Watford sai osakseen huonoja uutisia puolen tunnin pelin jälkeen, kun Étienne Capouen polvi alkoi reistailla eikä mies kyennyt jatkamaan ottelua. Ranskalaisen tilalle keskikentän pohjelle kirmasi Mario Suárez.

Jälkimmäinen 45-minuuttinen alkoi odotetun vauhdikkaasti, kun Watfordin oli hyökättävä vähitellen aggressiivisemmin. Tämä näkyi heti puoliajan alussa, kun Delaneyn vahva nousu vasemmalta laidalta oli lisätä lontoolaisten johtoa ottelussa. Irlantilaisen veto ei ollut tilanteessa huono, mutta tällä kertaa Pantilimon torjui vedon mainiosti ja piti Hirvet mukana pelissä.

Watfordin tasoitus nähtiin vajaan tunnin pelin jälkeen, kun José Manuel Juradon kulmapotkun puski rysään Troy Wickham. Keltapaidat palautettiin kuitenkin takaisin lähtöruutuun hetkeä myöhemmin, kun Connor Wickham vei lontoolaiset uudelleen johtoon.

Puoliajan viimeisen kolmanneksen aikana kummallakin joukkueella oli paikkansa lisämaaleihin. Watfordin loppukiri jäi kuitenkin vaisuksi Palacen vyöryttäessä hyökkäyksiään kohti keltapaitojen maalia. Wickhamin maali jäi ottelun viimeiseksi ja numerot 2-1 jäivät lopulta voimaan.

Crystal Palace oli ottelussa lopulta selkeästi vahvempi osapuoli ja ansaitsi paikkansa finaalissa Watfordin esityksen jäädessä lopulta melko aneemiseksi. Lontoolaiset kohtaavat toukokuun 21. päivänä pelattavassa finaalissa Manchester Unitedin Wembleyllä.

Palace pelaa historiassaan toisen kerran FA Cupin finaalissa. Edellinen kerta tapahtui vuonna 1990, kun Manchester United vei finaalissa pystin uusintaottelussa lukemin 1-0.