Sunderlandin Stadium Of Lightilla pelattiin sunnuntain alkajaisiksi erittäin merkittävä ottelu, kun putoamista vastaan kamppaileva kotijoukkue sai vastaansa paikasta kärkikolmikossa pelaavan Arsenalin.

Kokoonpanoissa suurinta huomiota sai osakseen vieraitten penkille nimetty Jack Wilshere, joka ei ollut pelannut kuluvalla kaudella vielä ainuttakaan ottelua liigassa.

Alex Iwobi sai ottelun neljännellä minuutilla yllättävän helposti vetopaikan boksin rajalta, laukaus vähän vasemman tolpan väärältä puolelta. Maalipotkun jälkeen Sunderland sai välittömästi paineen toiseen päähän, tuloksena kuitenkin lopulta vain vaaraton kulmapotkku. Ottelu oli selkeästi käynnissä.

Alexis Sanchez sai nostettua pallon maalin edustalle Olivier Giroudille kahdeksannella minuutilla, mutta tämä ajautui pieneen kulmaan. Seurauksena kulmapotku, josta Per Mertesacker sai aikaan kohtuullisen puskun. Tämä kuitenkin ex-Gunners -vahti Vito Mannonen käsiin.

Yann M’Vila pääsi 13. minuutilla vetämään kaukaa, mutta laukaus painui selkeästi ohi Petr Cechin vartioiman maalin. Muuten ensimmäinen vartti pelattiin Arsenalin selkeässä komennossa. 14. minuutilla Sunderland sai kulman, jonka jälkeen Lee Cattermole pääsi vetämään kaukaa – jälleen ohi maalin.

15 minuutin pelin jälkeen vaikutti siltä, että kotijoukkue onnistui jossain määrin nostamaan prässiään, ja se onnistuikin katkomaan Arsenalin rakentelut useaan otteeseen.

21. minuutilla Jermain Defoe onnistui kaatumaan Laurent Koscielnyn jalkaan, ja sai joukkueelleen vaparin todella hyvästä paikasta. Patrick van Aanholt pamautti vasurillaan tolpan ja yläriman taitteeseen.

Mohamed Elneny hankki heittäytymällä Arsenalille 33. minuutilla vastaavan vaparipaikan. Sanchez pudotti vetonsa täsmälleen vasempaan alanurkkaan, jonne kuitenkin myös Mannone ehti venyttää kätensä. Seuranneesta kulmapotkusta Gunners hoiti flipperipallon maaliviivalle, mutta ei sen yli.

36. minuutilla kotijoukkue ja sen kannattajat vaativat rankkaria, kun pallo pelattiin boksissa Mertesackerin käteen, Héctor Bellerínin huolimattoman purkupallon jälkeen. Erotuomari Mike Dean jätti tällä kertaa tilanteen tuomitsematta Arsenalia vastaan.

40. minuutilla pallo kävi puolestaan Sunderland-pelaajan kädessä rangaistusalueella, tästäkään ei tuomiota.

Ensimmäinen jakso pelattiin Arsenalin pitäessä palloa, Sunderland sai muutamat tilanteensa aikaan lähinnä vastahyökkäyksistä. Tolppien ja Mannonen torjuntojen ansiosta tauolle maalittomassa tilanteessa.

49. minuutilla Defoe saavutti pitkän syötön ja sai aikaan laukauksen, jonka Cech joutui nyrkkeilemään ulos. Jatkotilanteesta vaikea veto, johon tsekkivahti kuitenkin myös ylsi. Arsenal-vahti joutuikin töihin urakalla toisen jakson alkuminuuteilla, kun Wahbi Khazri sai heti seuraavasta hyökkäyksestä painettua kovan vedon kohti alakulmaa jälleen laadukas torjunta.

Arsenalin hyökkäyksissä haettiin ottelun alusta asti paikkoja pelaamalla pallot joko Giroudin päähän tai rintaan, josta odotettiin seinäsyöttöjä maalintekopaikoille. Ensimmäisen tunnin aikana tämä ei tuottanut tulosta.

Reilun tunnin jälkeen kotijoukkue onnistui repimään palloa keskialueella entistä useammin itselleen, ja sai näiden tilanteiden seurauksena useamman vaarallisen tilanteen. Ennen kaikkea Sancheziin luotu paine näytti tuottavan tulosta. Myös kotiyleisö syttyi tosissaan otteluun, ja stadionilla kuultiin paikoitellen oikeinkin hyvää möykkää.

70. minuutilla Arsenal vaihtoi hyökkääjiään; Danny Welbeck ja Theo Walcott sisään, ulos Alex Iwobi ja Olivier Giroud. Pari minuuttia tästä kotijoukkueen viime aikoina hyvinkin pirteästi esiintynyt Fabio Borini vaihdettiin kentällä Duncan Watmoreen. Vain muutama minuutti, ja seuraavassa vaihdossa kentälle kotijoukkueen Sebastian Larsson, ulos Jan Kirchoff.

82. minuutilla Welbeck pääsi vetämään rangaistusalueen rajalta kohti alanurkkaa, Mannone onnistui jälleen torjunnassa. Hieman tätä ennen maalivahti seikkaili kaukana maaliltaan ja menetti pallon. Welbeck oli pääsemässä tämän jälkeen siirtämään pallon tyhjiin, mutta paikalle alimpana pelaajana ennätti Younes Kaboul, joka työnsi hyökkääjän selästä nurin. Vieressä seissyt avustava tuomari ei nähnyt rikettä.

Loppuminuuteilla Arsène Wenger teki melko yllättävän vaihdon; ulos Mesut Özil, sisään Wilshere.

90. minuutin täytyttyä Sunderland sai vielä muutaman kulmapotkun myötä painetta Arsenalin päätyyn. Vieraat puolestaan eivät lopultakaan onnistuneet murtamaan vastustajan tiivistä puolustusta omassa boksissaan, loppulukemat 0-0.