Manchester Cityllä on tiistai-iltana edessään yksi seurahistorian suurimmista kamppailusta. Espanjalaisjätti Real Madrid saapuu Manchesteriin pelaamaan Mestarien liiga -välierien ensimmäistä osaottelua.

Poissaolot

Manchester City

Yaya Touré (loukkaantuminen)

Real Madrid

Karim Benzema (loukkaantuminen)
Daniel Carvajal (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Cristiano Ronaldo (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Manchester City

Manchester City-Stoke 4-0 (Valioliiga)
Newcastle-Manchester City 1-1 (Valioliiga)
Chelsea-Manchester City 0-3 (Valioliiga)

Real Madrid

Rayo Vallecano-Real Madrid 2-3 (La Liga)
Real Madrid-Villarreal 3-0 (La Liga)
Getafe-Real Madrid 1-5 (La Liga)

Edellinen virallinen keskinäinen kohtaaminen

Manchester City-Real Madrid 1-1 (Mestarien liiga, 21.11.2012)

Arvio

Manchesterissa ollaan tiistai-iltana täpinöissään. Seura on ensimmäistä kertaa historiansa aikana Mestarien liigan välierissä, ja saa vastaansa Real Madridin. Los Blancos on historian menestynein joukkue maailman arvostetuimassa seurajoukkuekilpailussa. Voittoja espanjalaisilla on kymmenen kappaletta. Edellinen mestaruus tuli kaksi vuotta sitten, kun paikallisvastustaja Atlético Madrid kaatui finaalissa jatkoajan jälkeen 4-1-lukemin.

City saa otteluun parhaimman mahdollisen nippunsa. Toki keskikentältä puuttuu loukkaantumisen vuoksi sivussa oleva Yaya Touré, mutta paikoitellen löysästi pelannutta norsunluurannikkolaista on saatu hyvin paikattua Fernandinhon, Fernandon ja Fabian Delphin toimesta. Ensiksi mainittu kaksikko todennäköisesti aloittaa ottelun myös tiistaina. Delph nähtäneen myöskin kentällä vaihtopelaajan roolissa. Tourén poissaolo antaa Manuel Pellegrinille mahdollisuuden sijoittaa David Silva kymppipaikalle. Tourén ollessa kehissä espanjalainen on pelannut leveämpänä laidassa, mikä ei ole täysin optimaalinen paikka ”El Magolle”.

Suurin huomio Cityn kokoonpanossa kiinnittyy puolustukseen. Vincent Kompany teki paluun viimeisimmän loukkaantumisensa jälkeen Newcastle-otteluun, mutta belgialainen ei ollut vielä täydessä iskussa. Viime ottelussa Stokea vastaan toppariparin muodostivat yhteispelinsä jo hyvään muotoon hioneet Eliaquim Mangala ja Nicólas Otamendi. Nähtäväksi jää luottaako Pellegrini esimerkiksi PSG:tä vastaan loistaneeseen pariin myöskin tänään. Aleksandar Kolarov ja Pablo Zabaleta ovat viilettäneet laitapuolustajina viime otteluissa Bacary Sagnan ja Gaël Clichyn parannellessa kolhujaan. Ranskalaiskaksikon pitäisi kuitenkin olla tiistaina kunnossa avaukseen.

Vierailijoiden poissaolot ovat näkyvämmät. Karim Benzema loukkaantui viikonlopun Rayo Vallecano -ottelussa, ja on todennäköisesti sivussa illan ottelusta. Joukkueen suurin tähti Cristiano Ronaldo on hänkin kärsinyt vammoista, mutta Real Madridin sosiaalisen median kanavissa nähdyissä kuvissa hymyili iloinen portugalilainen. Tämä viitannee siihen, että mies on kehissä. Benzeman ollessa sivussa aloittanee kärjessä joko Ronaldo tai Gareth Bale. Mikäli Real-luotsi Zinédine Zidane aikoo vetää hihastaan pienoisen yllätyskortin, viilettäisi piikissä Lucas Vázquez.

Oikealla laitapuolustajalla Dani Carvajalille on ollut myöskin pientä vammaa, mutta mikäli espanjalainen on pelikunnossa aloittanee hän ottelun ennen Daniloa, joka sai osakseen pientä kritiikkiä viikonloppuisen Vallecano-ottelun aikana.

Arvonnan tulosten selvittyä moni ajatteli Realin olevan Citylle se kovin vastustaja. Tästä voi kuitenkin olla montaa mieltä. Tarjolla olleesta kolmikosta Real Madrid on ollut selvästi epätasaisin. Bayern Münchenin meno on ollut tasaisen vakuuttavaa, vaikka puolivälierissä Benficaa vastaan olikin paikoitellen vaikeuksia. Atlético Madridilla voi sanoa olevan tällä hetkellä maailman paras puolustus. Realin pikkuveljenä pidetty Atlético dominoi Barcelonan kumoon puolivälierissä komealla esityksellä. Real oli kompuroida ulos kilpailusta puolivälierissä, kun Wolfsburg vei ensimmäisen osaottelun kotonaan 2-0-lukemin. Espanjalaiset kuitenkin nousivat suden suusta Ronaldon toisessa osaottelussa viimeistelemän hattutempun turvin. Realilla on ollut paikoitellen vaikeuksia myös La Ligan puolella. Lauantaina Rayo Vallecano oli jo 2-0-johdossa, mutta Espanjan sarjakolmonen onnistui nousemaan jälleen voittoon. Tämä tosin kertoo jotain venymiskyvystä.

Cityn kausi on ollut kaksijakoinen. Valioliigan puolella saumat mestaruuteen kariutuivat jo aikoja sitten, mutta panosta löytyy yhä. Joukkueen täytyy sijoittua neljän joukkoon mikäli he mielivät pelata Mestarien liigaa myös ensi kaudella. Toki yhden skenaarion mukaan City etenisi mukaan voittamalla Mestarien liigan tällä kaudella, mutta siihen on vielä todella pitkä matka. Taivaansinisten viime aikojen vire on myöskin ollut kysymyksiä herättävä. Puolivälierät PSG:tä vastaan olivat hyvää pelaamista, mikä korostui erityisesti koko joukkueen puolustuspelaamisessa. Toista osaottelua seurannut Chelsea-ottelu Valioliigan puolella oli myöskin ylivoimainen näytös. Tämän jälkeen havaittavissa on ollut laskusuhdannetta. Newcastle nappasi kotonaan 1-1-tasapelin. Kyseinen ottelu oli Cityltä erittäin ponneton suoritus. Tätä puolestaan seurasi 4-0-murskavoitto Stokesta. Peli-ilme ei tosin vakuuttanut, ja kyseessä oli yksi kauden haluttomimmista suorituksista lukemiin nähden. Johtuiko tämä sitten siitä, että fokus oli jo tiistai-illassa. Sen tietävät vain pelaajat itse.

City lähtee hakemaan kotiottelustaan voitokasta tulosta. Hyvänä tavoitteena voi pitää sitä, ettei Real pääse iskemään arvokkaita vierasmaaleja. Maaleja ei tulla näkemään tänään kumpaankaan päähän, vaan toiseen osaotteluun lähdetään 0-0-tasatilanteessa.