Lauantaina pelattavassa Arsenal-Norwich -ottelussa nähtäneen kotijoukkueen kannattajien mittava protesti seuran nykyistä tilannetta vastaan.

Usein isoissakin ristiriidoissa olevat, aktiiviset kannattajaryhmät Red Action Gooners ja Black Scarf Movement tiedottavat tahoillaan, että ne järjestävät mielenilmauksen lauantaina. Tyytymättömyys kohdistuu seuran pitkään jatkuneeseen kyvyttömyyteen haastaa tosissaan Valioliigan mestaruudesta. Protestin kohteeksi henkilöityy ennen muuta seuran suuromistaja, amerikkalainen Stan Kroenke, mutta myös manageri Arsène Wenger.

Kannattajaryhmät jakavat sivustoillaan oheista kylttiä, jonka toivovat mahdollisimman monen paikalle saapuneen nostavan ylös ottelun 12. minuutilla, sekä toisen kerran 12 minuuttia ennen päätösvihellystä, 78. minuutilla.

Time for change

– Meillä on poissaoleva omistaja, joka nostaa rahaa seuralta, eikä samaan aikaan ole yhteistyössä sen kannattajien kanssa. Meillä on manageri, joka ei hyödynnä käytettävissään olevia resursseja joukkueen vahvistukseen. Tämä on toimenpide, jonka tarpeellisuuden kaikki näkevät. Näiden päälle lisätään vielä yhdet korkeimmista lippujen hinnoista jalkapallomaailmassa, sekä samanlaisina toisiaan toistavat kaudet, joiden aikana on tullut selväksi, että kannattajien tavoitteet eivät saa vastakaikua johtoportaasta, sanotaan Red Action Goonersin tiedotteessa.

– Mikäli ette ole samaa mieltä tarjoamamme tekstin kanssa, tehkää omanne. Apatia ei hyödytä ketään, ja jauhaminen pubissa tai internetissä on turhaa, jatkaa tiedote.

Usein internet-keskusteluissa paljon Red Actionia aggressiviisemmin esiintyvä Black Scarf Movement tiivistää nytkin sanottavansa tylymmin.

– Arsenal tarvitsee muutoksen, tapahtuu se sitten managerin vaihdoksen, Kroenken ulos ajamisen tai johtokunnan ravistelun muodossa. Meidän on muistutettava, että olemme ennen kaikkea jalkapalloseura, ja saatava tuoreiden ajatusten kautta jännittävyys ja into takaisin mahtavan seuramme toimintaan.

Lähteet: Red Action Gooners, Black Scarf Movement