Emirates Stadiumilla pelattiin lauantaina ennakkoon paljon puhuttujen protestien lisäksi myös jalkapalloa, kun Arsenal pyrki hankkimaan pisteitä selvitäkseen sille perinteisiin europeleihin myös ensi kaudella. Vierailija Norwich puolestaan oli Valioliigasta putoavien viimeisen kolmen joukkueen joukossa ennen kierrosta, ja tarvitsi epätoivoisesti tulosta säilyäkseen sarjassa.

Kuudennella minuutilla Norwich sai oikeastaan ensimmäisestä hyökkäyksestään todella hyvän maalipaikan. Petr Cech piti nopealla reagoinnillaan tilanteen nollissa, torjuen Nathan Redmondin kovan laukauksen. Pelin kuva ensimmäisellä kymmenminuuttisella oli Arsenalin otteluista kovin tuttu; Gunners piti palloa, vastustaja sai aikaan vaarallisemmat tilanteet.

Yhdeksän minuutin kohdalla Alex Iwobi onnistui seinäpelillä Olivier Giroudin kanssa pääsemään maalipaikkaan – laukaus pienestä kulmasta maalin editse.

Norwichin taktiikka varmasti olikin tiivis puolustaminen ja vatahyökkäysmahdollisuuksien etsintä, mutta ensimmäisen 25 minuutin aikana se ei niihin yhtä lukuunottamatta pystynyt. Arsenal piti palloa yli 70% peliajasta, mutta kanarialintujen puolustus kesti.

37. minuutillla Laurent Koscielny pääsi puskemaan kulmapotkutilanteesta kohti yläkulmaa, muttei saanut palloa suuntautumaan riittävän alas.

42. minuutilla Arsenalin loputtomalta tuntuneen hallinnan ja painostuksen jälkeen Redmond pääsi jälleen erinomaiseen maalintekopaikkaan – jälleen kotijoukkueen pelasti Cech. 46. minuutilla sama mies ampui jälleen, nyt hieman ohi maalin. Norwich-hyökkääjälle ensimmäisellä jaksolla yksin moninkertainen määrä maalintekoyrityksiä Arsenaliin verrattuna.

Toisen jakson ensi minuuteilla Norwich yllätti kaikki ottelua tähän saakka seuranneet hyökkäämällä, ja pitämällä palloa yli minuutin ajan Arsenalin alueella.

Giroud-Welbeck -akseli toimi nopeasti

Per Mertesackerin ottelu päättyi sen 50. minuutilla, mitä ilmeisimmin takareisivammaan. Tilalle Gabriel.

56. minuutilla Danny Welbeck valmistautui kentälle tuloon, ja monet odottivat Olivier Giroudin tekevän hänelle tilaa. Toisin kävi – vaihtoon Alex Iwobi. Giroudin ja Welbeckin peluttaaminen yhtä aikaa toi tulosta nopeasti: Héctor Bellerín keskitti boksiin, Giroud pudotti pallon Welbeckille, pallo alakulmaan. 1-0.

67 minuuttia pelattuna – Norwich vaihtoi; ulos Wes Hoolahan, sisään Dieumerci Mbokani. Kymmenen minuuttia tästä Robbie Brady ulos, Steven Naismith sisään.

82. minuutilla John Ruddy piti maalinsa suulla Norwichin vielä ottelussa mukana, venyttäen upeasti Mohamed Elnenyn vedon tielle.

Alexis Sánchez ei ollut tänään viime aikojen vedossa, hänen tilalleen vaihdettiin 84. minuutilla Francis Coquelin. Ottelua suomeksi televisioon selostanut, kehuttukin hahmo näki chileläisen marssissa suoraan pukuhuoneeseen merkkejä ties mistä.

87. minuutilla Norwich sai vapaapotkun keskeltä, erinomaisesta paikasta. Redmond ampui vaparin suoraan muuriin. Tämän jälkeen viimeisenä vaihtona vierasjoukkueen Sebastien Bassong ulos, sisään Matt Jarvis.

Ottelun lisäajalla vieraat osoittivat todella haluavansa pois putoajan paikalta, ja loivat muutamia vaarallisen oloisia hyökkäyksiä. Melkoiseksi roiskimissodaksi loppumetreilään mennyt ottelu päättyi kuitenkin lopulta Arsenalin voittoon.