Mestarien liiga -välierien toiset osaottelun startattiin käyntiin tiistaina. Atlético Madrid pudotti Bayern Münchenin, ja eteni ensimmäisenä joukkueena Milanossa pelattavaan finaaliin. Toinen finalisti selviää keskiviikkona, kun Real Madrid isännöi Santiago Bernabéulla Manchester Cityä.

Poissaolot

Real Madrid

Karim Benzema (loukkaantunut)
Casemiro (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Manchester City

David Silva (loukkaantunut)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Real Sociedad-Real Madrid 0-1 (La Liga)
Manchester City-Real Madrid 0-0 (Mestarien liiga)
Rayo Vallecano-Real Madrid 2-3 (La Liga)

Manchester City

Southampton-Manchester City 4-2 (Valioliiga)
Manchester City-Real Madrid 0-0 (Mestarien liiga)
Manchester City-Stoke 4-0 (Valioliiga)

Arvio

Ensimmäisestä osaottelusta Etihadilla ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. Ottelu sujui melko lailla ennakko-odotusten mukaisesti. Cityn prosentit pallonhallinnan osalta olivat kuitenkin yllättävän korkeat, sillä joukkueen veikkailtiin keskittyvän lähinnä vastahyökkäyspelaamiseen. Madridissa pallonhallinta tulee olemaan paljon selvemmin kotijoukkueen hallussa. City pyrkii todennäköisesti pelaamaan vieraskentällä yhtä tehokasta vastahyökkäyspeliä kuin taannoin Chelsea vastaan.

Los Blancosin tilanne on auki myöskin La Ligan puolella, vaikka reilu kuukausi takaperin näytti siltä että joukkue on ulkona taistosta. Sarjakärki Barcelonan otteluohjelma on viimeisten otteluiden osalta kuitenkin sen verran helppo, että mestaruutta voidaan odottaa joka tapauksessa Kataloniaan. Fokus on siis Mestarien liigassa, ja tältä erää erityisesti keskiviikko-illassa.

Cristiano Ronaldo tekee paluun Realin kokoonpanoon. Portugalilainen oli sivussa ensimmäisessä 0-0-lopputulokseen päättyneessä ottelussa. Tuolloin hyökkäysvastuun kantoivat Gareth Bale, Lucas Vázquez ja loukkaantuneena pelannut Karim Benzema. Benzema on vammoista johtuen tänä iltana sivussa. Pirteästi viime viikolla pelannut Vázquez aloittaa keskiviikkona mahdollisesti piikissä Ronaldon ollessa vasemmalla laidalla. Benzeman lisäksi sivussa on mahdollisesti keskikentällä rikkovassa roolissa pelaava Casemiro. Brasilialaisen poissaolo veisi mukanaan parhaimman terän Realin puolustuspelaamisesta. Tätä korostaa Ronaldon paluu, sillä portugalilaista ei tunneta mitenkään tunnollisena puolustuspään pelaajana. Real pelasikin viime viikolla poikkeuksellinen yhtenäisesti alaspäin, mutta tämä tulee mitä todennäköisimmin muuttumaan Santiago Bernabéulla.

Manchester Cityn kenraaliharjoitus Southamptonia vastaan oli surkea. 4-2-tappioon päättyneessä ottelussa oli toki pelaamassa niin sanotut varamiehet, mutta peli-ilme oli silti onnetonta katsottavaa. Ainoastaan Kelechi Iheanacho pelasi totuttuun tyylinsä hanakasti, mutta Manuel Pellegrini tuskin nostaa nuorta nigerialaista Real-ottelun avaukseen.

Cityn ainoa poissaolija on David Silva, joka loukkaantui ensimmäisessä osaottelussa. Sky Blues saa takaisin ryhmitykseensä Yaya Tourén, joka mahdollisesti ottaa Silvan roolin kymppipaikalla. Laidoissa vipeltävät täten viikonloppuna lepuutettu Kevin De Bruyne ja Jesús Navas, joka on vienyt Raheem Sterlingin paikan avauskokoonpanossa. Tourén alla keskikentän pohjalla nähtäneen Fernandinho ja Fernando. Cityn paikka iskeä on nimenomaan keskikenttä, erityisesti mikäli Realin rikkova pelaaja Casemiro ei ole keskiviikkona pelikunnossa. Laitapuolustajina jatkavat kaikkien todennäköisyyksien mukaan Bacary Sagna ja Gaël Clichy. Pablo Zabaletalle ja Aleksandar Kolaroville annettiin viikonlopun Southampton-ottelussa näyttöpaikat, joita he eivät käyttäneet hyväkseen. Kapteeni Vincent Kompany palaa topparilinjaan Nicólas Otamendin rinnalle.

Tämän illan ottelu tulee olemaan erilainen kuin viime viikolla. Realin peli muuttuu kotiyleisönsä edessä reilusti hyökkäysvoittoisemmaksi, mitä korostaa entisestään Ronaldon paluu kuvioihin. Tämä avaa Citylle mahdollisuuden rokottaa vastahyökkäyksistä. Joukkue on niissä parhaimillaan erittäin hyvä, mistä saatiin osoitus Chelseaa vastaan. Lisäksi täytyy muistaa vierasmaalin tärkeys. Real ei osunut Etihadilla kertaakaan, joten espanjalaisten on pakko voittaa varsinaisella peliajalla mikäli englantilaiset maalinteossa onnistuvat. Tämä on Citizensille suuri etu. Tätä etua tietysti tasoittaa Realin kotikenttä. Kuninkaalliset ovat voittaneet kolmea peliä lukuunottamatta jokaisen kotiottelunsa kuluvalla kaudella.

Molemmat osuvat keskiviikkona maalipuiden väliin, mutta Real etenee jatkoon 2-1-voitolla.