Eurooppa-liigan välierien toiset osaottelut pelataan myöhään torstai-iltana. Liverpool isännöi kotonaan espanjalaista Villarrealia, joka pystyi voittamaan ensimmäisen osan kotonaan 1-0-lukemin.

Poissaolot

Liverpool

Jordan Henderson (loukkaantunut)
Joe Gómez (loukkaantunut)
Danny Ings (loukkaantunut)
Divock Origi (loukkaantunut)
Jordan Rossiter (loukkaantunut)
Emre Can (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Mamadou Sakho (hyllytetty)

Villarreal

Leo Baptistao (loukkaantunut)
Eric Bailly (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Liverpool

Swansea-Liverpool 3-1 (Valioliiga)
Villarreal-Liverpool 1-0 (Eurooppa-liiga)
Liverpool-Newcastle 2-2 (Valioliiga)

Villarreal

Valencia-Villarreal 0-2 (La Liga)
Villarreal-Liverpool 1-0 (Eurooppa-liiga)
Villarreal-Real Sociedad 0-0 (La Liga)

Arvio

Liverpoolin viime aikojen pelikunto on ollut heikko. Ennen ensimmäistä osaottelua Villarrealia vastaan, joukkueen 2-0-johto Newcastlea vastaan suli kokonaan. Villarrealia vastaan tuli tappio, ja putki jatkui Swansean myllytettyä merseysidelaisia 3-1-numeroin. Joukkueella on yhä pienet saumat nousta Valioliiga-sijoitusten myötä Eurooppa-liigaan, mutta jäljellä oleva otteluohjelma on suosiollinen kilpailijoille. Täten Euroopa-liigan voitto olisi kultainen portti ensi kaudeksi Eurooppaan.

Punaisten loukkaantumistilanne jatkuu heikkona. Liuta pelimiehiä puuttuu lähestulkoon jokaiselta pelipaikalta. Muutama viikko takaperin loukkaantunut Emre Can palaa mahdollisesti joukkueensa kokoopanoon tänä iltana. Ennen loukkaantumistaan pirteästi esiintynyt saksalainen olisi huomattava vahvistus. Daniel Sturridge istui hieman yllättäen koko ensimmäisen osaottelun penkin puolella, mutta kaiken järjen mukaan englantilaiselle irtoaa tänään peliaikaa – jopa avauskokoonpanossa.

Villarreal varmisti viime viikonlopun 0-2-voitollaan Valenciasta itselleen paikan ensi kauden Mestarien liigan karsinnoissa. Täten tavoite tämän kauden Eurooppa-liigassa on voittaa pokaalia palkintokaappiin ilman sen suurempia houkuttimia. Tämä voi avata pientä saumaa Liverpoolille asenteen puolella, mutta kyllä Villarreal tätä kilpailua voittamaan lähtee, etenkin kun joukkueella on siihen erittäin loistavat mahdollisuudet.

Espanjalaisten loukkaantumistilanne jatkuu hyvänä. Ainoa poissaolija on hyökkääjä Leo Baptistao. Toppari Mateo Musacchio palasi joukkueen vahvuuteen viikonlopun Valencia-ottelussa, ja on mahdollisesti tänään jo avauskokoonpanossa. Eric Bailly kärsii vielä pienistä vaivoista, ja jättää tämän kierroksen vielä mahdollisesti väliin.

Liverpool on kohdannut 15 kertaa espanjalaisen joukkueen Anfieldilla. Näistä joukkue on voittanut ainoastaan neljä, joten todennäköisyydet ovat Villarrealin puolella. Niin historian kuin tämän hetkisen kunnonkin osalta. Kuitenkin viime aikoina Pool on pelannut kotonaan vahvasti, eikä ole hävinnyt kertaakaan tammikuun jälkeen. Tänään tulee voitto, mutta valitettavasti Villarreal saa tehtyä ratkaisevan vierasmaalin, minkä turvin espanjalaiset viilettävät parista jatkoon. Veikataan täten Liverpoolin 2-1-voittoa.