Tarjoamme lukijoillemme viikoittain poikkeuksellisen tilastofaktan Valioliigan yllätyksellisestä maailmasta. Menneenä viikonloppuna Leicesterin hyökkääjä Andy King toteutti historiaa, jota Brittein saarilla ei ole aikaisemmin todistettu. Kingistä tuli ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut Ykkösliigan, Mestaruussarjan ja Valioliigan saman seuran väreissä.

Walesin maajoukkuepelaaja on edustanut Leicesteriä 15-vuotiaasta lähtien ja hän teki debyyttinsä 18-vuotiaana, kun Ketut putosivat Ykkösliigaan vuonna 2008. Vuotta myöhemmin King juhli Ykkösliigan voittoa ja vuonna 2014 Leicester nousi Valioliigaan.

Satutarina sai mielettömimmän lukunsa, kun Ketut ja Andy King nostivat Valioliigan mestaruuspokaalin viikonloppuna. Tällä kaudella King on pelannut Valioliigassa 24 kertaa ja iskenyt kaksi maalia.

– Luulin, että olin nähnyt kaiken tämän seuran kanssa, enkä uskonut että näkisin ikinä tämän tapahtuvan. On vaikeaa pukea tapahtunutta sanoiksi. Pelaajat ansaitsevat sen, pomo ansaitsee sen ja fanimme ansaitsevat sen. Tämä on ollut uskomaton kausi, King totesi mestaruusjuhlissa Leicester Mercurylle.

27-vuotiaan Kingin tarina ei ole suinkaan ohi, kun ensi kaudella Leicester jahtaa Euroopan jättiläisiä Mestarien liigassa.

King pelasi juniorina Chelsean riveissä, ja hän on kantanut muutaman kerran Chelsean lipun kentälle, kun edustusjoukkueen pelaajat marssivat kentälle Mestarien liigan hymnin soidessa.

– Musiikki on minulle tuttu, koska olen kävellyt muutaman kerran kentälle sen soidessa. Toivottavasti saan olla tällä kertaa kentällä hieman pidempään. Se olisi hienoa, King fiilisteli BBC:lle.

Kierroksen tilastofaktat tarjoaa yhteistyökumppanimme Vivus.fi.

Lähteet: BBC, Leicester Mercury