West Hamin jäähyväisistä kotistadionilleen Boleyn Groundille muodostui ikimuistoinen spektaakkeli. Hammers nousi viimeisellä vartilla maalin takaa Manchester Unitedin ohi ja voitti ottelun 3-2-numeroin. Ratkaisumaaleista molemmissa arkkitehtina oli seurasuosikki Dimitri Payet.

West Ham aloitti viimeisen pelinsä energisesti ja voittamisen halu oli selvästi näkyvissä. Säpinää saatiin jo toisella minuutilla, kun Winston Reid kaatui rangaistusalueen sisällä maihin Chris Smallingin varsin kevyestä kontaktista. Kotijoukkue vaati palloa pilkulle, muttei saanut tahtoaan läpi.

Kahdeksan minuuttia myöhemmin Hammers pääsi viihdyttämään kotiyleisöään avausmaalilla. Manuel Lanzinin kova syöttö tavoitti Diafra Sakhon, joka laukoi kovan kudin vasemmalla jalallaan David de Gean selän taakse.

West Ham oli kasvattaa johtoaan vielä ennen ensimmäisen kaksikymppisen täyttymistä. Daley Blind oli poissa omalta paikaltaan, mistä seurauksena Andy Carroll pääsi murtautumaan vapaasti vetopaikkaan. Hyökkääjän laukauksesta kuitenkin puuttui teho ja de Gea onnistui helposti peittämään sen.

Hammersilla oli avausjaksolla enemmänkin paikkoja lisätä etumatkaa, mutta niistä suurimmasta osasta puuttui osoite. Näin tauolle mentiin isäntien 1-0-johdossa.

United tuli toiselle jaksolle vahvasti peliin mukaan. Vieraat tulivat tasoihin 51. minuutilla. Marcus Rashford pelasi edestä Juan Matan vapaaksi, joka jatkoi pallon taakseen Anthony Martialille. Ranskalaiselta näppärä viimeistely ja Darren Randolph oli voimaton.

Martial vastasi myös viimeisen kaksikymppisen alkuun johtomaalista viimeisteltyään pallon pienestä kulmasta verkkoon. Alustavan syötön tarjosi Rashford.

West Ham ei takaiskusta hätkähtänyt. 76. minuutilla Dimitri Payet’n kierteinen keskitys tavoitti takatolpalta Michail Antonion, ja laituri puski pallon vastuttamattomasti oikeaan ylänurkkaan.

Payet oli neljä minuuttia myöhemmin myös alustamassa voittomaalia. Ranskalainen antoi vapaapotkusta vasemmalta pitkän keskityksen, johon Reid ylsi päällään väliin. Uusi-Seelantilainen puski pelivälineen de Gean kautta verkkoon, eikä United enää tästä toipunut.

Näin Boleyn Ground sai parhaat mahdolliset jäähyväiset West Hamin 3-2-voitolla.

Tappion myötä Mestarien liigaan selviäminen ei ole enää Unitedin omissa käsissä. Jos City saa päätös kierroksella pisteenkin Swansealta, Red Devils jää omasta tuloksestaan huolimatta nuolemaan näppejään.

Valioliiga tiistaina

West Ham-Manchester United 3-2 (1-0)

1-0 Diafra Sakho (10.)
1-1 Anthony Martial (51.)
1-2 Anthony Martial (72.)
2-2 Michail Antonio (76.)
3-2 Winston Reid (80.)